Nervozna Jankovićeva prozivala svoj boks i plasirala se u drugo kolo Vimbldona

JJ će i u narednoj rundi igrati protiv ruske teniserke

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Vimbldona pošto je, posle maratonske borbe, savladala Ruskinju Jelenu vesninu rezultatom 6:4, 3:3, 10:8.

Bila je to šesta pobeda Jelene nad protivnicom, ali svakako i najteža. Čak 18 gemova viđeno je u trećem setu gde je Ruskinja napravila grešku u presudnom momentu.

Osmeh naše Jelene na kraju meča jasno je pokazao kakvo olakšanje je doživela, ali ne treba zaboraviti veliku nervozu koju je ispoljila u finišu trećeg meča. Pri rezultatu 8:7 za nju, Jankovićeva je bila besna na svoj boks.

- Navijajte malo! Šta ste, kao neki ukočeni papani - rekla je Jankovićema u trećem setu.

A činilo se na početku da do tog trećeg seta neće ni doći, iako je naša Jelena u jednom momentu bila i izgubljena. Srpkinja je iskoristila jednu brejk loptu u prvom setu i lako povela sa 1:0. Međutim, stala je u nastavku i dozvolila protivnici da, takođe sa jednim brejkom, izjednači na 1:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vesnina je u petom gemu napravila brejk i povela sa 3:2, ali je Jankovićeva izjendačila na 4:4. Ruskinja je, pri rezultatu 7:6 za nju, servirala za pobedu, ali je JJ preokrenula na 8:7. Prva meč lopta je viđena u 18. gemu i pripala je našoj teniserki.

U drugom kolu je čeka još jedna Ruskinja - Jevgenija Rodina koja je pobedila Jelinu Svitolinu sa 2-1.

Vimbldon logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA