Koji fudbalski klub ima gej dresove? (FOTO)

Iz ovog kluba su odlučili da naredne sezone podižu svest o borbi protiv najvećih društvenih problema poput homofobije, raka dojke, porodičnog nasilja putem dresova

  • 4

Odgovor na naše pitanje je Rajo Valjekano. Ovaj španski klub je prezentovao nove garniture dresova za sledeću sezonu, a na svima se nalaze simboli koji ukazuju pažnju na neke od najvećih društvenih problema kao što je homofobija.

Oni na gostujućoj garnituri dresova imaju poprečno odštampanu dugu, odnosno, dugine boje koje predstavljaju gej zastavu, a ista se nalazi i na krajevima rukava.

Svaka boja predstavlja određeni društveni problem, kao što su još i porodično nasilje, ekološka prava, zlostavljanje dece...

Iz Valjekana su poručili da će za svaki prodati dres donirati 5 funti u humanitarne svrhe i organizacijama koje se bore protiv ovih problema. Njima ovo nije prvi put da se bore protiv homofobije pošto su na meču sa Atletik Bilbaom nosili pertle u duginim bojama.

Međutim, ovo nije sve pošto na drugoj garnituri imaju roze boje liniju i krajeve rukava koja je simbol borbe protiv raka dojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA