Romario: Mundijal u Brazilu biće sramota

Romariju se nije dopala ni najava sunarodnika i takođe nekad najboljeg fudbalera sveta Ronalda da se kandiduje za predsednika Brazilske fudbalske konfederacije (CBF)

  • 0

Nekad najbolji fudbaler sveta Brazilac Romario ponovio je svoje ranije tvrdnje da će Svetsko fudbalsko prvenstvo u njegovoj zemlji biti veliki promašaj, jer Brazil jednostavno nema kapacitete za organizaciju ovako velikog takmičenja.

Romariju, koji se poslednjih godina bavi politikom, a trenutno je član gornjeg doma Brazilskog parlamenta, nije se dopala ni najava sunarodnika i takođe nekad najboljeg fudbalera sveta Ronalda, da se kandiduje za predsednika Brazilske fudbalske konfederacije (CBF).

- Ronaldo kaže da želi da bude predsednik CBF-a, ali tek nakon 2014. godine, znači kad završi konfuzija oko Svetskog prvenstva i kad će mu biti lako - izjavio je Romario.

Napadač koji tvrdi da je u karijeri postigao više od 1.000 golova, već mesecima javno kritikuje Organizacioni odbor Mundijala koji će se za dve godine odigrati u Brazilu. Romario smatra da Brazil neće biti spreman za veliki događaj i da će u organizaciji biti pregršt propusta i nedostataka.

- Mundijal će biti sramota. Pripreme za tako veliki događaj su vrlo loše. Biće to velika prevara - smatra Romario.

On je dodao da je "providna" priča da FIFA i brazilska vlada tesno sarađuju. Na svojoj Fejsbuk stranici napisao je da će organizacija prvenstva sveta 2014. predstavljati "najveću pljačku u istoriji Brazila" zbog prekoračenja i zloupotrebe javnih fondova.

Romario je u dresu reprezentacije Brazila osvojio titulu prvaka sveta 1994. godine, a za nacionalni tom odigrao je 70 utakmica i postigao 55 golova.

FIFA ga je 1994. proglasila za svetskog igrača godine.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA