Krojf i Van Gal kandidati za direktora Liverpula?

Liverpul je ostao bez sportskog direktora nakon što je Demijen Komoli napustio funkciju

  • 0

Liverpul je pre nekoliko dana ostao bez sportskog direktora Demijena Komolija, a engleski mediji prenose da su najozbiljniji kandidati da ga naslede Holanđani Johan Krojf i Luis Van Gal.

Američka kompanija Fenvej Sports Grup, koja je vlasnik slavnog kluba sa "Enfilda", želi veliko ime na mestu prvog operativca, a Krojf i Van Gal su im najprimamljiviji i čvrsto veruju da će oni biti garant dolaska zvučnih fudbalera u tim.

Johan Krojf je dugo godina obavljao funkciju savetnika predsednika Barselone Đoana Laporte, potom i Sandra Rosela, a trenutno je bez angažmana. Sa druge strane, Luis Van Gal je do aprila prošle godine bio trener minhenskog Bajerna, kada je dobio otkaz zbog serije loših rezultata. Bio je kandidat za direktora amsterdamskog Ajaksa, ali je upravo zbog Krojfa sprečen da dođe na tu funkciju.

Tokom 18-mesečnog rada Demijena Komolija u Liverpulu, potrošeno je 113 miliona funti na pojačanja koja su donela samo trofej Liga kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA