ČOVIĆ: Spremili smo pet miliona evra za sledeću sezonu!

Najskuplji igrač je bio 450.000 dolara, a takođe je netačno da smo ih uredno isplaćivali.* Najgluplja je konstatacija da je Zvezda državni projekat

  • 76
Nikola Kalinić i Nebojša Čović Foto: Telegraf

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, istakao je da će crveno-beli sledeće sezone imati budžet od oko 5 miliona evra, da je cilj da se u Evroligi ode do Top 8 faze i odbrane titule u ABA ligi i domaćem šampionatu.

Čović: Delije određuju Zvezdin tim!

U razgovoru za "Večernje novosti" prvi čovek crveno-belih je istakao da Zvezda nije državni projekat i da će za 10 do 15 dana objaviti presek situacije i šta je to Zvezda uradila od 2011. do danas, kao i to koliko su plaćeni najskuplji igrači.

- Postavljeni sistem Zvezde treba da bude održiv, a to između ostalog znači "koliko para - toliko muzike. Za 10-15 dana objavićemo presek situacije, odnosno kroz šta smo prošli od 2011, da podvučemo crtu posle četiri sezone, kažemo kako je bilo i iznesemo parametre i smernice za dalje - kaže Čović za "Novosti".

On je objasnio da bez obzira na priče Zvezda nije državni projekat.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Mislim da je to jedna od najglupljih konstatacija, a to će se videti kada iznesemo podatke. Ja se zahvaljujem svima koji su pomogli, sponzorima, gradu Beogradu koliko je mogao kroz lestvice nagrađivanja. Hvala i Vladi i premijeru Vučiću, jer je pomogao, ne kao zvezdaš, nego kao osoba koja obavlja važnu funkciju, kao što je pomogao i Partizanu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ne stidim se da kažem da je pomogao svima, ne samo večitim rivalima. U Srbiji ne postoji sistem finansiranja.- objasnio je predsednik Zvezde.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je zatim otkrio koliki će biti budžet za sledeću sezonu

- Planirani je od 5 do 5,2 miliona evra, s tim da bi milion otišao na saniranje starih dugova, a 4 do 4,2 miliona bi bilo namenjeno za kompletan sistem Zvezde, od pionirske do seniorske selekcije, svih stručnih štabova, administraciju, medicinsko osoblje, mladi tim FMP u kome razigravamo igrače, putovanja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ove sezone je bio 5,6 miliona, do čega je 3,6 bilo za aktuelne izdatke, a dva za stari dug - istakao je Čović o osvrnuo se na plate igrača u Zvezdi.

Bilo je priče da je Vilijams imao i do 750.000 evra što je predsednik Zvezde demantovao.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Najskuplji igrač je bio 450.000 dolara, pomnožite to sa 0,7 ili 0,75 koliko je u tom momentu bio kurs evra. Takođe je netačno da smo ih uredno isplaćivali. U plej-of ABA lige ušli smo sa isplaćenih pet plata, a trebalo je osam ili devet. U jednom trenutku smo bili na ivici štrajka, ali smo seli, porazgovarali oko određenih stvari i mnogo toga promenili. Ali daleko od toga da smo izmirili sve obaveze.

- Tek u oktobru i novembru smo našli druge sponzore. Tada smo veliki teret podneli mi iz kluba. Prodajom karata, TV prava, navijačkih rekvizita, dresova. Zaradili smo oko dva miliona evra. Kažem za 10-15 dana ćemo javno izneti sve podatke. Nisam zagovornik da bilo šta krijemo, niti imamo šta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Moja plata kao i ostalih članova moje porodice od košarke je - nula dinara. Niko od njih, kao ni ja nismo na plaćenim funkcijama u klubu. Ako nekog zanima, fabrički sam čovek, radim u fabrici FMP. Od košarke nemam nikakav finansijski benefit, košarkom se bavim iz zadovoljstva - završava Čović koji je na kraju istakao da je u kontaktu sa Vilijamsom koji se nalazi u Americi.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    2. jul 2015 | 00:52

    Šta im radi ovaj čovek, ubija ih u pojam, bravo majstore.

  • Ноле

    2. jul 2015 | 00:45

    За време председниковања Човића освојена је светска титула у Индијанаполису ! Грешка је што га нису раније пустили у клуб ! Давно би послао јсд у историју !

  • Pn

    2. jul 2015 | 00:14

    Zvezdaš sam, Čovića ne gotivim odavno, ne znam zašto ali ne gotivim ga ali čovek objektivno radi odličan posao. Samo u ovom članku smo pročitali u evro koliki je budžet kluba za narednu i za prošlu sezonu, koliko ide igračima, koliko drugim selekcijama, koliko na račun duga. Čak i kako su isplaćivani igrači. Bukvalno sve! A i pre par dana je izneo tačan broj prodatih sezonskih karata, pre toga je redovno pričao i koliko je klub zaradio od učešća u EL... Ovako treba da posluje jedan stabilan, evroligaški klub, otvoreno bez skrivanja bilo čega. Kao Čoveka i nekadašnjeg političara ga ne podnosim ali se divim načinu na koji upravlja klubom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA