Telegraf saznaje: Borac neće da igra finale u Beogradu!

Čačani ne pristaju da se finalna utakmica kupa preseli iz Novog Sada, a trener Vojičić kaže da ekipu, ako se on bude pitao, neće ni dovesti u Beograd

  • 0

Fudbalski klub Borac iz Čačka energično se protivi seljenju finalne utakmice Kupa Srbije iz Novog Sada u Beograd, saznaje Telegraf.rs. Naime, odmah posle ispadanju Vojvodine, koju je u Novom Sadu pobedio upravo Borac (1:0), u medijima su se pojavile informacije kako će se finalna utakmica verovatno igrati u Beogradu, na stadionu drugog finaliste Crvene zvezde, na Marakani.

U Čačku smatraju da bi takva odluka bila totalno neozbiljna i tvrde da neće pristati da se igra u Beogradu.

- To je glupost! Ne dolazi u obzir da prihvatimo promenu domaćinstva. Šta sad, Vojvodina nije ušla u finale, pa ne mora da se igra u Novom Sadu? Odluka je doneta još ranije i ne može sada da se menja. Šta to sad znači? Zamislite situaciju da Bajern ne uđe u finale Lige šampiona, je l' bi onda UEFA promenila odluku da se finalni meč igra u Minhenu, pa preselila taj spektakl u Madrid ili Barselonu. Naravno da ne bi - rekao je za Telegraf sagovornik iz čačanskog Borca koji je insistirao da ostane anoniman.

Trener Borca Slavko Vojičić rekao je za Telegraf da ne bi pristao da vodi ekipu u Beogradu.

- Da se ja pitam, ne bih pristao da vodim ekipu u Beograd. Zvezda je i ovako i onako favorit, a mi na Marakani ne bismo imali nikakvu šansu da osvojimo kup. Još neznam kakav će biti zvaničan stav kluba, ali ja sam za to da se utakmica, kako je i predviđeno, igra u Novom Sadu - rekao je Vojičić.

Kako sazanjemo, Borac će svoj stav izneti u zvaničnom saopštenju za javnost koje se očekuje tokom praznika, najverovatnije u ponedeljak.

Interesantno je da su prethodno navijači Vojvodine saopštili da će zabraniti ulazak navijača na njihovu severnu tribinu, to bi bila jedna vrsta osvete Zvezdinim "delijama", koje su prošle godine insistirale da severna tribina ostane zaključana kada su na Marakani u finalu Kupa igrali Vojvodina i Partizan.

S druge strane, činjenica je da bi Marakana bila puna ako bi se finale igralo u glavnom gradu, pa bi i Borac finansijski mnogo bolje prošao, jer se prihod sa finalne utakmice deli klubovima finalistima.

(A. Grujić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA