BLAMAŽA: Zvezda razbijena na Marakani, Rajković sprečio totalnu bruku! (VIDEO)

Kazahstanska ekipa slavila 2:0, a mogla je i ubedljivije * Za pohvalu su bili golman Rajković i Aleksandar Katai * Revanš za sedam dana u Almatiju

Sve se urotilo protiv Crvene zvezde u prvom evropskom meču posle jednogodišnje suspenzije, u kom je poražena od kazahstanskog Kairata - 0:2, pred skoro 30.000 navijača.

Neuigranost, odluke poljskog sudije Bartoža Frankovskog i kvalitet gostiju koje je predvodio sjajni Gou - ovo prosto nije bilo veče za ekipu Miodraga Božovića, koji je još pred meč skinuo pritisak sa igrača, svestan da sa ovom ekipom ima još dooosta posla.

Grof se nije potresao zbog poraza od Kairata, već je Delijama poslao jasnu poruku!

I to se videlo. Revanš je 9. jula u Almatiju.

Crvena zvezda - Kairat 0:2

(Pavićević 2, c.k. - Gou 45, Kvantajev 64)

PRESTROGO? Šokantni crveni karton za Pavićevića na startu meča sa Kairatom! (VIDEO)

Zvezda žestoko oštećena: Kairat dao gol iz ofsajda! (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković, Kovačević (Jovanović od 4), Savićević – Vered, Katai (Ristić od 77), Parker, Orlandić (Jović od 60).

KAIRAT: Plotnjikov, Kvantajev, Soareš, Marković, Lunjin – Gorman, Kvat (Kukejev od 85), Islamkan (Seržinjo od 62), Isael (Darbaev od 81), Rijera, Gou.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

ON JE I DALJE UZ CRVENO-BELE: Pogledajte kako je Lazović bodrio bivše saigrače protiv Kairata! (FOTO) (VIDEO)

Zvezdin tragičar tvrdi da se sudija dvoumio oko crvenog kartona!

Potpuno nepripremljeni šokirani su Grofovi igrači iz pomalo čudne startne postave, već u drugom minutu. A kada posle nepunih 12o sekundi morate da menjate čitav koncept igre sa ekipom koja se tek uigrava poslednjih nedelja, onda ste u gadnom problemu.

Savo Pavićević postao je rekorder - jer je na tačno minut i 42 sekunde dobio direktan crveni karton, jer je iz nemoći, kao poslednji igrač odbrane, srušio Goua. Poljski arbitar nije uzimao u obzir ni ranu fazu meča, već je crnogorskog defanzivaca, raskrvavljenog nosa, poslao u svlačionicu.

Odmah je u igru ušao Jovanović umesto Kovačevića, i crveno-beli su gledali da se što pre prilagode novonastaloj situaciji: pokušavali su domaći da se rastrče i zauzmu što više prostora, ali jedini koji su pravili šanse bili su igrači gostujuće ekipe.

Gou je Zvezdašima nerve iskidao jer je bio i najopasniji po Rajkovića.

Katai je prečesto morao da se vraća po loptu, i crveno-belima je izmicao taj završni pas, što je uticalo na njihovu nervozu. I onda, u najgorem momentu, u 45. minutu, pomenuti Gou postiže gol makazicama - i to iz ofsajd pozicije, u kojoj je bio Isael.

Zvezda je pokušala u nastavku da krene u juriš, kombinovali su Katai i Parker, ali prave šanse nije bilo. Sa druge strane je Kairat nastavio po starom, i opet iskreirao nekoliko toliko dobrih prilika zbog kojih je Rajković ponovo pokazao zašto je najbolji mladi golman na svetu.

Umesto izviždanog Orlandića, u igri se našao Jović. Kako je vreme prozilo, tako su crveno-beli ostajali kratkog daha i znatno umanjenih šansi za bolji rezultat za revanš.

U 64. minutu, ipak ni zlatni omladinac nije mogao da spreči novi gol gostiju, koji su fantastično iskombinovali pored uspavane i umorne odbrane - Kvantajev je zatresao mrežu crveno-belih.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

CZ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DIHTUNG

    2. jul 2015 | 22:37

    GROFOVSKI nema sta.

  • grobar do koske

    2. jul 2015 | 20:52

    A sta ce biti ako izgubi, da li onda idu DIREKTNO ili kroz KVALIFIKACIJE u 4 LIGU SRBIJE..??!! .. .!. XXAAXXAA .!.

  • Markec

    2. jul 2015 | 23:16

    cukaricki dobio 1:0 u gostima momci ginu na terenu bravo cuko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA