Hiljade građana pozdravilo Bogove košarke ispred Skupštine! (FOTO)

Posle 20 godina od istorijskog osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Atini hiljade građana Srbije izašlo je da pozdravi košarkaše koji su ostvarili taj uspeh i zbog kojih su počeli dočeci na balkonu

  • 23

Proslava atinskog zlata iz 1995. godine počela je još u 2o sati u Skupštini grada svelanom Akademijom na kojoj su osim košarkaša prisustvovali i mnogobrojni tadašnji funkcioner Košarkaškog saveza Jugoslavije, novinari i fotoreporteri.

Najjači pobedili, neki su plakali, neki bratski zviždali, a neki pobegli sa postolja! (VIDEO)

OD 1995. DO 2014: Ovo su svi dočeci srpskih košarkaša! (VIDEO)

Od 12 veličanstvenih iz te ekipe odazvali su se svi igrači sem Zorana Savića, Vlada Divca i Dejana Bodiroge koji su bili sprečeni da dođu, kao i tadašnji asistent selektora Dušana Ivkovića, Željko Obradović.

Igrači su jedan po jedan izlazili na teraasu jedan po jedan a građani su aplaudirali svako ponaosob i uzvikivali njegovo ime.

Najpre su prozvali trojicu koja nisu tu, Divca, Bodirogu i Savića kao i Željka Obradovića, a onda su redom izlazili: Berić, Obradović, Sretenović, Rebrača, Tomašević, Koturović, Danilović, Paspalj i Đorđević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Uvek ste bili uz tim, uvek ste bili uz nas, vaša podrška je najvažnija- rekao je selektor Dušan Ivković.

"Uzeo si trofej Paspalje" orilo se iz hiljade grla, a onda je kapiten ekipe izašao:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ko bi rekao da je prošlo 20 godina. Hvala vam puno jedan od najlepših momenata koje čovek može da doživi - rekao je Paspalj.

Zato su tu bili Zoran Sretenović, Saša Obradović, Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Miroslav Berić, Dejan Tomašević, Dejan Koturović, Žarko Paspalj i Željko Rebrača...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Naši zlatni košarkaši izašli su u 21.45 na balkon a masa ih je oduševljeno pozdravila. Puno ljudi sa zastavama, dresovima došlo je da pozdravi legendarne košarkaše..

Podsetimo, selekcija tadašnje Jugoslavije je posle četiri godine sankcija prvi put izašla na veliku scenu i stigla do zlatne medalje na Eurobasketu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA