Čukarički na pragu drugog kola: Matić sa penala srušio Domžale! (VIDEO)

Kapiten Brđana obezbedio minimalnu prednost osvajaču Kupa Srbije pred revanš u Beogradu, ali je i promašio penal

  • 4

Osvajač Kupa Srbije Čukarički odlično je startovao u ovogodišnje evropskom ciklusu.

Ekipa Vladana Milojevića savladala je slovenačkog predstavnika Domžale u prvom meču druge runde kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope rezultatom 1:0 golom kapitena Igora Matića iz penala u  43. minutu, ali je naš tim i propustio sjajnu priliku da već u prvom meču praktično overi plasman dalje.

Čukaričkom se u 47. minutu ukazala idealna šansa da nokautira domaći tim, jer su gosti iznudili novi penal, a istovremeno i isključenje igrača Domžala Dobrovoljca.

Taksista Džajić poručuje iz Slovenije: Ubeđen sam u pobedu!

Međutim, kapiten Brđana nije uspeo u drugom pokušaju iz jedanaesterca da matira golmana Slovenaca Vidmara, koji je pročitao njegovu nameru.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa igračem više Čukarički je delovao manje opasno nego kada su snage bile brojčano izjednačene, a imali su gosti i sreće, jer su igrači Domžala desetak minuta pre kraja kreirali veliku priliku za izjednačenje, koju, srećom, nisu iskoristili.

Do trenutka isključenja Dobrovoljca Brđani su diktirali igru i imali dobru kontrolu meča, što su i uspeli da materijalizuju pogotkom Matića sa bele tačke u finiišu prvog poluvremena.

Bio je to kako se ispostavilo i gol odluke i gol velike nade za Čuku koja će za nedelju dana u Beogradu imati uz sebe i domaći teren i obećavajuću početnu prednost.

Pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela Dinamo Tbilisi Gabala. Predstavnik Azerbejdžana poražen je u glavnom gradu Gruzije 1:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA