Trener odbojkaša Zvezde slavi titulu: Jednostavno smo superiorni

Željko Bulatović misli da su njegovi momci, najmlađi u konkurenciji, bili najdominantniji ove sezone. Sjajni primač Stoilović i dalje nije svestan velikog uspeha

  • 0

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu posle četiri godine, osmu ukupno, a trener Željko Bulatović kaže za Telegraf.rs da je takav rezultat logičan posle dominacije njegove ekipe tokom čitavog prvenstva.

- Uvek je prijatno kada se osvoji titula, pogotovo u sezoni kada smo igrali odlično. Mislim da smo bili superiorni sve vreme, sa samo jednim porazom u ligaškom delu, dok smo u plej-ofu izgubili dve utakmice. Pritom, sva tri poraza su bila rezultatom 3:2. Jednostavno, bili smo najbolji - rekao je Bulatović.

Trener šampiona kaže da je ova ekipa Zvezde skroz promenjena u odnosu na 2008. godinu kada su "crveno-beli" poslednji put bili šampioni.

- Ima tu nekoliko igrača koji su prošle godine osvojili Superkup, ali ovo je jedna potpuno nova i mlada ekipa, zapravo najmlađa u konkurenciji.

Iako čaršija priča da je Bulatović već pronašao angažman u inostranstvu, on sam kaže da nije razmišljao da napusti klub.

- Prvenstvo se tek završilo, a prvo bih morao da razgovaram sa ljudima iz kluba. Zaista nisam razmišljao tome jer sam bio fokusiran na plej-of, a i u Zvezdi sam već deset godina.

Primač Crvene zvezde Filip Stoilović, jedan od najefikasnijih pojedinaca u finalnoj utakmici, rekao je za Telegraf.rs da je sa saigračima dugo slavio uspeh kojeg još nije svestan.

- Pod jakim sam utiskom, imam to stalno u glavi, zaista ne mogu da verujem šta smo uradili... Zacrtali smo cilj na početku sezone i velika je stvar što smo uspeli da ga ostvarimo - rekao je Stoilović i dodao:

- Ekipa se dobro pronašla, dobro smo funkcionisali i to je bila dobitna kombinacija. Svaku utakmicu smo igrali kao da je poslednja, i što je najbitnije, nismo se zadržavali na velikim pobedama, već smo nastavili sitnim koracima ka što boljem plasmanu - rekao je Zvezdin primač.

Stoilović kaže da je preokret posle treće utakmice polufinalne serije protiv Partizana bio ključan trenutak sezone.

- Teško nam je palo da gubimo 2:0, jer mislim da smo trenirali ubedljivo najviše od svih. Kad smo pomislili da bi sav taj trud mogao da propadne, smogli smo snage za tu treću utakmicu koja nam je dala mentalnu snagu za preokret - rekao je Stoilović.

(B. Mekić / foto: okcrvenazvezda.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA