Odgovor Saleta Đorđevića koji smo svi čekali!

Selektor Srbije predvodiće reprezentaciju i naredne četiri godine, potvrdio je predsednik KSS Dragan Đilas

  • 3

Aleksandar Đorđević će predvoditi reprezentaciju Srbije i naredne četiri godine! Ovo je u razgovoru za Politiku potvrdio prvi čovek KSS-a Dragan Đilas, koji je najavio da očekuje da isti sporazum postigne i sa selektorkom ženske reprezentacije Marinom Maljković.

Mnogi su se plašili da posle potpisivanja za PAO Sale ubuduće neće biti na klupi reprezentacije, ali je ovako na najbolji način odgovorio svima koji su sumnjali u to, a dogovor sa Savezom potvrdio je prvi čovek srpske košarke.

- Sledeći korak je da produžimo saradnju na još četiri godine sa selektorkom Marinom Maljković, a zadovoljstvo mi je da saopštim da je sa Aleksandrom Đorđevićem postignut dogovor. To je garancija da će i posle Rija naše selekcije biti u evropskom i svetskom vrhu - istakao je Dragan Đilas i najavio da će košarkašicama pripasti nagrada od 20.000 evra za osvajanje Evropskog prvenstva.

Predsednik KSS je pričao i o momentu kada je krunisao košarkašice tokom prvenstva u Budimpešti.

- I one kažu da sam ih previše razmazio, mada ja u to ne verujem. Takav je mojh odnos prema deci i slabijem polu. Zbog čega nas je Bog napravio ako ne zbog toga. Prvo sam im na kvake od soba okačio balone sa brojem dresa koji nose, a zatim podelio navijačke kape sa srpskim obeležjima. Finale je bilo uoči duela sa Belorusijom. Boravio sam u Beogradu na sastanku o ABA ligi i shvatio da kraljice nemaju krune.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Obišao sam nekoliko crkvenih prodavnica i jedva sakupio 12 kruna koje se korste na venčanju. Posle utakmica sam svakoj stavio krunu na glavu i bile su oduševljene. Moći će da ih koriste i kada se budu udavale - rekao je Đilas.

Košarkašice su osvajanjem zlata obezbedile plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a čelni čovek srpske košarke tako nešto očekuje i od košarkaša predvođenih Saletom Đorđevićem.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Apsolutno. Sa Đorđevićem smo dobili veliku energiju i dobar pristup, a imamo igrače koji mogu da stignu do finala na EP u Francuskoj. To je i karta za Rio, pozivnica za balkon i nastavak jedne čarobne srpske košarkaške priče - zaključuje Dragan Đilas.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    3. jul 2015 | 15:28

    Samo ti bezi dalje od kosarke i ne mudruj. Da nema politike u sportu globalno gledano,gde bi ovom svetu bio kraj....

  • 1

    4. jul 2015 | 08:51

    SAMO 20 000 EURA ZA OVAKAV USPEH?! OSVAJAC KUPA SRBIJE U FUDBALU DOBIJA 100 000 EURA, A VI SE BRUKATE SA ( ZA OVAKAV USPEH ) BEDNIH 20 000.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA