Hauardovih 45 poena, teška povreda Horforda (VIDEO)

Centar Orlando Medžika oborio rekord Vilta Čembrlena po broju izvedenik slobodnih bacanja (39)

  • 0

Samo pet mečeva odigrano je u NBA protekle noći a zvezda večeri bio je Dvajt Hauard koji je u pobedi Orlanda nad Golden stejtom učestvovao sa 45 poena i 23 skoka. Centar Medžika oborio je skoro 50 godina star rekord Vilta Čembrelena po broju izvedenih slobodnih bacanja na jednoj utakmici – 39, od kojih je ubacio 21.

Najveću pomoć imao je Hauard u Hidajetu Turkogluu koji je postigao 20 poena i imao deset skokova. S druge strane, Monta Elis je ubacio 30 poena, čemu je dodao i 11 asistencija, dok je Dejvid Li ostvario dabl-dabl sa 26 koševa i 12 skokova.

Košarkaši Atlante savladali su kao domaćini Šarlot 111:81 . Srpski košarkaš Vladimir Radmanović bio je starter u ekipi jastrebova i za gotovo 36 minuta na parketu postigao je sedam poena, imao osam skokova a zabeležio je i tri asistencije.

Iako veći deo utakmice bez najboljeg igrača, Dominikanca Ala Horforda koji jena startu prve četvrtine  povredio rame i čeka ga pauza od najmanje tri meseca, Hoksi nisu imali težak posao protiv prilično nezainteresovanih Bobketsa. Džoš Smit je predvodio domaćina sa 30 poena i 13 skokova, Džo Džonson je zabeležio 23 poena. Dabl-dabl je ostvario i Gruzijac Zaza Pačulija sa po deset skokova i poena.

U ekipi Šarlota bolji od ostalih bili su Mulens sa 21 i Henderson sa 16 poena. Ovo je bio deveti poraz Bobketsa i sada samo Vašington ima gori skor od njih u ligi.

Deveti poraz, a šesti uzastopni, doživeli su i košarkaši Detroita od kojih je bolji bio Milvoki – 102:93 u derbiju začelja divizije Central. Dvojac Baksa Brendon Dženings i Stiven Džekson sa 27 odnosno 25 koševa. Ersan Iljasova postigao je 14 uz šest skokova. Kod Pistonsa istakao se Greg Monro sa 32 poena i 16 skokova. Brendon Najt ubacio je 20 a Tešon Prins 13. Pistonsima je ovo bio peti poraz na gostovanjima a sve su doživeli od ekipa iz svoje divizije.

Memfis je pobedio Njujork 93:83. Krilo Grizlisa Rudi Gej popravio je utisak sa prethodnih utakmica kada je kritikovan zbog lošeg procenta šuta. Sinoć je protiv Niksa ubacio 26 poena uz šut iz igre 12-18. Važan doprinos pobedi Memfisa dao je O Džej Mejo sa 18 poena i osam skokova, kao i Mark Gasol sa deset koševa i 12 uhvaćenih lopti.

Finiks Sansi nisu uspeli da se oporave od poraza protiv Lejkersa, kad im je Kobe Brajant ubacio 48 poena, pa su poraženi i sinoć od Klivlenda. Istakli su se Kajre Irving i Antoan Džejmison sa po 26 poena za Kavse dok je centar Anderson Varežao dominirao u reketu sa 17 skokova. Kod Sansa se istakao veteran Stiv Neš sa 16 poena i čak 15 asistencija.

Atlanta - Šarlot 111:81

Milvoki - Detroit 102:93

Memfis - Njujork 94:83

Feniks - Klivlend 90:101

Golden Stejt - Orlando 109:117

(telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA