Mamići iz zatvora doveli napadača Junajteda (VIDEO)

Braći Mamić određen jednomesečni pritvor, a uhapšeni su u subotu

  • 1
Zdravko Mamić Foto: Telegraf

Predsedniku i treneru zagrebačkog Dinama braći Zdravku i Zoranu Mamiću određen je jednomesečni istražni zatvor, pošto su osumnjičeni da su oštetili klub i utajili porez.

Hrvatski mediji prenose da je istražni sudija odbila predlog odbrane braće Mamića da uz kauciju budu pušteni na slobodu. Kako navode hrvatski mediji, Mamići su kao jemstvo nudili porodičnu kuću čija je vrednost procenjena na 20 miliona kuna.

Uhapšeni Zoran i Zdravko Mamić na granici!

Mamići će se u zatvoru u Remetincu pridružiti izvršnom direktoru Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i bivšem čelniku Dinama Damiru Vrbanoviću, kao i porezniku Milanu Pernaru koji je navodno primio mito.

Zanimljivo, u danu kada su lišeni slobode Dinamo je za milion evra definitivno doveo reperezenativca Čilea iz Mančester junajteda, Anhela Enrikesa.

Braća Mamići uhapšeni su u subotu na granici između Hrvatske i Slovenije, pošto je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula istragu protiv njih.

Tužilaštvo je njihovo hapšenje zatražilo zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ponavljanja istih prekršaja. Sumnja se da su uhapšeni oštetili Dimano za najmanje 117,8 miliona kuna, odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna zbog neplaćenog poreza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA