Jelena opet stala na baksuznoj četvrtoj rundi

Srpska teniserka nije imala snage za preokret kao u meču sa Kvitovom

  • 0

Nije uspela Jelena Janković da ostvari najbolji rezultat na Vimbldonu, jer je eliminisana u dva seta od Agnješke Radvanske - 7:5, 6:4.

Poljska teniserka je odličnom igrom u dva seta ostavila Jelenu peti put u karijeri na četvrtom stepeniku velikog tunira.

Jankovićeva je ušla u duel čvrsto rešena da nastavi pobednički niz i potvrdi odličnu formu nakon iznenađujućeg trijumfa protiv šampionke, Čehinje Petre Kvitove, ali za novi uspeh nije imala snage i koncentracije.

Igrala je sa mnogo oscilacija, ni servis joj nije išao od ruke, pa je zasluženo poražena posle sat i 45 minuta borbe.

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova, u drugom je Srpkinja izjednačila rezultat na servis protivnice (4:4) i na trenutak se činilo da bi mogla do preokreta.

Međutim, Radvanjska je umela da stabilizuje igru u pravom trenutku i raznovrsnim udarcima osvoji poene za šestu pobedu u njihovom osmom međusobnom okršaju.

Poljakinja se u četvrtfinalu sastaje sa Amerikankom Medison Kiz, koja je nadigrala Beloruskinju Olgu Govorcovu - 3:6, 6:4, 6:1.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA