SRAMOTA I SKANDAL! Svi napadači na ubijenog navijača Zvezde OSLOBOĐENI!

Šestorica navijača Galatasaraja oslobođena optužbi da su kao pomagači učestvovali u ubistvu Marka Ivkovića u Istanbulu

  • 8

Tužilac na suđenju za ubistvo navijača Zvezde Marka Ivkovića Jagode odustao je od gonjenja šestorice pristalica Galatasaraja, pa će na optuženičkoj klupi do kraja ostati samo prvoosumnjičeni Kadri Aktaš (50).

Ivković je ubijen 21. novembra pre utakmice Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Istanbulu u tuči između dve grupe navijača, kada je smrtno ranjen ubodom nožem u srce.

Još šestorici se sudi zbog ubistva Zvezdinog navijača!

U grupi koja je napala Ivkovića, pored Aktaša, bili su Volkan Sari, Serhan Jucel Ajdogmus, Kagataj Hiz, Atakan Bodan, Gokhan Jildiz i Jusuf Velioglu i svi oni su, osim Aktaša, oslobođeni optužbi za zločin koji je potresao košarkašku Evropu prošle godine.

Kako je utvrđeno na osnovu istrage, pomenuta šestorka je učestvovala u neredima pre utakmice, i zbog toga su uhapšeni, ali su se sve vreme od kada je počelo suđenje branili sa slobode.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog nedostatka dokaza tužilac je odustao od gonjenja jer nije našao jasne dokaze koji su upućivali na to da je neko od njih učestvovao u Ivkovićevom ubistvu.

Ova odluka tužioca uaprepastila je porodicu ubijenog Ivkovića, čija je sestra Bojana Jankelić prisustvovala prvom ročištu tokom koga je svu sedmoricu smatrala odgovornima za ubistvo.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

- Nije mi jasno da čovek od 50 godina može ovako nešto da uradi jednom mladiću. Posle smrti oca, Marko je ostao jedini da čuva kuću. Osuđujem sve one koji su umešani u njegovo ubistvo - rekla je Bojana Jankelić.

Prvoosumnjičenom Aktašu preti 12 do 18 godina robije zbog ubistva bez predumišljaja. Tužilac je na poslednjem ročištu potvrdio da postoji snimak na kojem se vidi kako Aktaš nasrće na Ivkovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kari

    7. jul 2015 | 07:52

    Juce setam gradom I ugledam grupu Turaka sa sve majicama Turske, da Srbin tako ode u Tursku zavrsio bi kao Marko, mi smo braco Srbi obelezeni, kad ne reagujemo crno nam se pise, kad reagujemo onda je jos gore...

  • Blok 64 (Kazahstan)

    7. jul 2015 | 07:34

    Bitno je za Tatona svi dobili kaznu...nemam reči

  • Gg

    7. jul 2015 | 09:49

    Ovako to radi prava drzava a ne kao ovi nasi osude 20 ljudi na po 20 godina za francuza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA