Siniša Mali predsednik Organizacionog odbora EP u atletici 2017. godine

Povodom organizacije dvoranskog prvenstva Evrope u atletici 2017. godine u Skupštini Beograda održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora

  • 0

Primaklo se Evropsko dvoransko prvenstvo Evrope u atletici koje će 2017. godine biti održano u Beogradu u Kombank areni, stoga je u sali Skupštine Beograda održana se konstitutivna sednica Organizacionog odbora šampionata.

Na sednici su donete odluke o sastavu organizacionog odbora, predsedniku, podpredsedniku, direktoru takmičenja i usvajanju budžeta.

Za predsednika Organizacionog odbora postavljen je gradonačelnik grada Beograda, Siniša Mali. Za potpredsenike su postavljeni: Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

Ministar omladine i sporta istakao je značaj Evropskog atletskog prvenstva koje se 2017. održava u Beogradu, rekavši da je to veliko takmičenje koje se mora dobro i ozbiljno organizovati i da su pripreme istog počele na vreme.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je ove godine sredstva za organizovanje Evropskog prvenstva u atletici, kao što će to učiniti i 2016. i 2017. Izgradnja Atletske dvorane ima veliku ulogu jer će se u njoj, između ostalog, odvijati i pripreme naših sportista. Radovi su u toku i ovaj objekat će biti završen 2016. godine - rekao je Udovičić.

Za direktora takmičenja postavljen je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, koji je istakao određena očekivanja vezana za EP u dvorani 2017.godine.

- Očekivani broj TV gledalaca tokom dana takmičenja je 66 000 000 ljudi. Broj zvaničnih lica koji će prisustvovati takmičenju koji uključuje atletičare, trenere, lekari, VIP, mediji je za sada oko 2000. Nadamo se da će biti oko 7000 stranih turista - rekao je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upravni odbor čine:

- Ministar odbrane , Bratislav Gašić

- Ministar turizma, trgovine i telekomunacija, Rasim Ljajić

- Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović

- Direktor RTS-a, Dragan Bujošević

- Direktor Volksvagena, Milan Lazić

- Direktor Kombank arene , Đorđe Milutinović

- Direktor Telekom Srbija, Predrag Ćulibrk

- Predstavnik Turističke organizacije Beograda

- Direktor Sektora za upravljanje brendovima (NIS), Svetlana Bunčić

Očekuje se da će se u najkraćem roku organizacionom odboru pridružiti predstavnici sportske opreme, oficijalnog osiguranja, banke i oficijalne vode.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da će učiniti sve da srpska prestonica bude centar Evrope i sveta tokom takmičenja.

- Ovo će biti veliki događaj za grad Beograd, a mi ćemo dati sve od sebe da srpska prestonica tom prilikom postane sportski centar Evrope, ali i sveta. Već smo se pokazali kao odlični domaćini u organizaciji sportskih događaja, a pred nama su nove prilike da to još jednom potvrdimo.

- Važno je da smo krenuli sa organizacijom na vreme, prihvatili smo težak i odgovoran posao, ali verujem da ćemo uspeti da postavimo nove standarde kada je reč o ovakvim sportskim manifestacijama - istakao je gradonačelnik Mali, i zakazao sledeći sastanak za dve nedelje.

Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici održaće se od 3. do 5. marta 2017. godine.

(Telegraf.rs/D. U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA