NOVI SKANDAL KIRGIOSA: Nazvao australijsku legendu rasistom!

Temperamentni teniser, ali i Bernard Tomić, na udaru kritika zbog ponašanja na Vimbldonu

  • 3

Autralijski teniser Nik Kirgios krajnje nesportskim ponašanjem obeležio je učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, a izgleda da mu to nije bilo dovoljno, pa je boravak u Londonu začinio javnim prepucavanjem sa bivšom australijskom olimpijskom šampionkom u plivanju Daun Frejzer, koju je nazvao rasistom.

Njegova nervoza je bila više nego očigledna tokom duela sa Rišarom Gaskeom, ispostaviće se njegovim poslednjim u Londonu za ovu sezonu. On je na tom meču propisno iznervirao ljubitelje tenisa jer je u drugom setu skandalozno puštao Francuza da osvaja poene.

Ovo Vimbldon ne pamti: Kirgios namerno gubio poene, Englezi pobesneli! (VIDEO)

Ponašanje Kirgiosa nije prošlo bez komentara u zemlji koju predstavlja - Australiji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Osmostruka olimpijska plivačka šampionka Frejzer među prvima je javno zamerila i Kirgiosu (od oca Grka i majke Malezijke), ali i Bernardu Tomiću (od oca Hrvata i majke Bosanke) na ponašanju kojim kaljaju ugled sporta Australije i generalno države.

- Obojica bi trebalo da budu bolji primer za mlade u našoj državi, našoj velikoj državi. Ako ne žele, onda neka se vrate tamo odakle su im roditelji. Ne trebaju nam u Australiji sa takvim ponašanjem - bez dlake na jeziku poručila je 77 - godišnja Frejzer u razgovoru za jednu australijsku stanicu.

Ono što je zanimljivo je da je sa Frejzer razgovor obavio novinar Karl Stefanović, poznat po tome što je u martu ove godine izneo neke rasističke komentare tokom prenosa kriket duela između Australije i Indije.

Nedugo polse izjave bivše olimpijske šampionke javio se Kirgios, koji je najpre sarkastično kritikovao svoje ponašanje tokom meča sa Gaskeom, a na kraju poslao jasnu poruku Frejzerovoj.

- Bacanje reketa - detinjasto. Komentarišem odluke sudije - nedostatak poštovanja. Frustracija u igri - razmažen. Pokazujem emocije - arogantan. Otvoreni rasista - australijska legenda - napisao je Kirgios.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    7. jul 2015 | 11:11

    On je u pravu, a ona treba da se leci. Kakva crna australijska nacija, pa oni su nastali od robijasa evropskih i to onih najgorih. Sramota treba da je bude.

  • топлистанадреалиста

    8. jul 2015 | 23:00

    Што она не разгули у енглеску?

  • Miki

    15. oktobar 2015 | 05:57

    Sa njenim odgovorom je pokazano koliko je rasprostranjen rasizam u Australiji. Jedino Englezi su pravi Australijanci jer su je stvorili. Kako svi znate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA