Porodica Marka Ivkovića šokirana skandaloznom odlukom tuskog pravosuđa!

Povodom sramotne presude tuskog pravosuđa oglasio se advokat porodice ubijenog Delije

  • 4

Povodom skandalozne odluke turskog pravosuđa da se oslobode svi optuženi za saučesništvo u ubistvu Marka Ivkovića i da se za ubicu Kadrija Aktaša zatraži 12 godina zatvora, oglasila se i porodica ubijenog navijača Zvezde.

- Našeg Marka hoće ponovo da ubiju - prenosi Informer reči majke i sestra Marka Ivkovića, koje su teško su primile vest o oslobađanju osumnjičenih za učešće u njegovom ubistvu.

SRAMOTA I SKANDAL! Svi napadači na ubijenog navijača Zvezde OSLOBOĐENI!

Advokat porodice Ivković, Borivoje Borović kaže da porodica Ivković i on smatraju da je ova kazna nedlovljna za svirepo ubistvo koje se prošlog novembra dogodilo ispred hale Abdi Ipekči uoči košarkaške utakmice Galatasaraja i Zvezde.

- Saučesnici Aktaša oslobođeni su krivične odgovornosti potpuno neosnovano, jer su činili grupu koja je vršila nasilje. To nasilje je dovelo do ubistva. Po našim zakonima radilo bi se o teškom ubistvu, ali turski tužilac to ne vidi na taj način. On smatra da se u ovom slučaju ne radi o teškom, podmukom ubistvu, a radi se. Porodica Ivković je veoma nezadovoljna - rekao je Borović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iznenadićete se koji Zvezdin košarkaš je pokrenuo skandiranje za ubijenog Deliju! (VIDEO)

On je dodao da mu nije dozvoljeno da bude aktivni učesnik u sudskom procesu, već samo posmatrač.

- Iako je naše Ministarstvo pravde tražilo od kolega iz Turske, oni nisu dozvolili da učestvujem kao advokat pomoćnik, već samo kao posmatrač. Ne znam zašto, jer to ne bi bilo prvi put da sam na suđenju u stranoj zemlji. Nisu pokazali volju, a da jesu, to bi sigurno promenilo tok suđenja - napominje Borović.

Foto: kkcrvenazvezda.rs Foto: kkcrvenazvezda.rs

Tužilac Ibrahim Bajtekin je na ročištu istakao da postoji video snimak na kome se vidi da Aktaš nožem ubada Ivkoviča. Uprkos tome, to nije okarakterisano kao teško ubistvo, pa je tuski tužilac tražio kaznu od 12 do 18 godina.

- Tražim od suda da mu izrekne zatvorsku kaznu u trajanju od 12 do 18 godina i da mu se produži pritvor tokom nastavka procesa. Video snimci nereda pokazuju da su se optuženi Aktaš i Ivković nalazili jedan pored drugoga a optuženi je nosio nož i zamahnuo njime ka žrtvi. Na Aktaševoj odeći pronađeni su tragovi krvi ubijenog Ivkovića - naveo je Bajtekin, koji je u nastavku izlaganja obrazložio da usled nedostatka dokaza predlaže oslobađajuću presudu za ostale optužene.

Printskrin: hurriyet.com.tr Printskrin: hurriyet.com.tr

SRPSKI ADVOKATI: BRUKA TURSKOG PRAVOSUĐA

Advokat Toma Fila smatra da je skandalozno što će se većina optuženih za ubistvo ivkovića izvući i što je za Aktaša zatražena tako mala kazna

- Samo Srbija ima Brisa Tatona. Sasvim je jasno da velike nacije mogu da rade šta god žele. Mi smo slučaj Taton podigli na najveći mogući nivo, a u Turskoj osumnjičeni bivaju oslobođeni - zaključio je Fila.

Njegovo mišljenje deli i kriminolog Marko Nicović.

-  To je velika bruka za tursko pravosuđe. Pa radi se o kazni koja je svuda u svetu minimalna za ubistvo. Trebalo bi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da izrazi neku vrstu protesta kolegama iz Turske.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dfagda

    8. jul 2015 | 11:14

    zasto smo mi napravili toliku galamu oko tatona, po cijem naredjenu? da smo neka sila mozda bi i turci podigli ovo na najvisi nivo ali ovako.... pa se vi i dalje trudite da se pokazete pred zapadom

  • Bob

    8. jul 2015 | 13:06

    е сад тужите државу турску

  • Who the fuck are you?

    9. jul 2015 | 13:00

    Svi su zaboravili da je bilo ZABRANJENO ici na tu utakmicu zbog toga sto im niko nije garantovao bezbednost niti karte za utakmicu,a sad sto su tatini sinovi isli ne bi li ispali mangupi to je drugo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA