Hrvatski novinar: Đoković je teniski Mesi, a Čilić mora da bude Čile

Zanimljiva najava 13. duela aktuelnog šampiona Vimbldona i Australijan opena, odnosno US opena

  • 3
Novak Đoković, reket Foto: AP/Tanjug

Jasno je svima u Hrvatskoj da je mala šansa da Marin Čilić pobedi Novaka Đokovića u četvtfinalu Vimbldona. Skor od 12:0 u korist srpskog tenisera samo je potvrda odnosa dvojice igrača koji je kroz zanimljivo poređenje objasnio i novinar Jutarnjeg lista iz Zagreba.

Englezi ponovo napadaju Novaka: Agresivni Đoković rasplakao skupljačicu lopti! (VIDEO)

- Znamo da je ovo utakmica kao da Čile igra protiv Barselone, jer, Novak Đoković je u svetu tenisa - Leo Mesi. Ali, Marine, pokušaj jednom biti “Čile”, jer Novak se mučio, ti si se “izmučio” protiv Isnera, vreme je da se jednom dogodi i to čudo. Dobiješ li taj meč, put do finala je otvoren... - ovako je svoj tekst koji je prošarao sa izjavama iskusnog trenerskog vuka Nikolom Pilićem, završio novinar Tomislav Židak.

Zanimljivo, Pilić koji je imao itekako udela u stvaranju šampionskog karaktera Đokovića smatra da su šanse 60-40 u procentima u korist srpskog asa.

- Možda se sećate da je Marin Čilić prošle godine najbolji meč u Vimbldonu odigrao upravo protiv Novaka Đokovića. Drugi i treći set je bio fantastičan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne zaboravite, Čilić je pobednik US Opena, a ako me pitate za prognozu, Novak ima 60, Čilić 40 posto izgleda za pobedu. Iako to ne znači baš ništa... - smatra između ostalog Nikola Pilić.

Mi ćemo dodati: Đoković i Čilić si aktuelni vlasnici tri od četiri poslednja gren slem trofeja.

Hrvat je osvojio US open, a Novak Vimbldon i Australiju. Po tome, ovaj četvrtfinalni par je najspektakularniji od svih u današnjoj ponudi.

1/4 FINALE VIMBLDONA

Đoković (1) - Čilić (9) oko 16 časova

Vavrinka (4) - Gaske (21) oko 16

Pospišil - Mari (3) 14 sati

Federer (2) - Simon (12) 14

Vimbldon logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA