Francuz sprečio Đokovićevu osvetu: Eliminisan Vavrinka!

Rišar Gaske biće rival našeg tenisera u polufinalu Vimbldona

  • 4

Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona biće Rišar Gaske!

Francuz je u maratonskom duelu sa Stanislasom Vavrinkom savladao Švajcaraca u pet setova - 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9, posle tri i po sata iscrpljujće borbe i plasirao se u svoje drugo vimbldonsko polufinale u karijeri.

Prvi put ovakav uspeh u Londonu zabeležio je 2007. godine.

JUBILEJ NA TRAVI! Đoković zgazio Čilića za polufinale Vimbldona i stigao do vrhunskih brojki!

Gaske je samim tim sprečio novi okršaj Đokovića i Vavrinke i priliku da se srpski teniser revašira Švajcarcu za bolan poraz u finalu poslednjeg Rolan Garosa. Ali, biće prilike i za to...

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Epilog poslednjeg četvrtfinala može da raduje aktuelnog šampiona Vimbldona Đokovića, koji je relativno lako rešio svoj duel sa Čilićem, za razliku od njegovog narednog rivala sa kojim se do sada sastajao 13 puta, i samo jednom je poražen!

Gaske je do pobede stigao posle preokreta i vođstva Vavrinke 2:1, a kada je trebalo da nokautira šampiona Pariza, usledila je drama.

7, 27, 50, 650! Ovo su brojke Đokovića posle plasmana u polufinale Vimbldona!

Pri vođstvu Francuza u petom setu 5:3 i 30:15, Vavrinka je vezao dva gema i produžio meč koji je pretio da bude okončan zbog mraka. Usledio je period igre u kojoj su oba tenisera sigurno osvajala gemove na svoj početni udarac, a prvom je koncentracija popustila Švajcarcu.

U odlučujućem gemu, pri rezultatu 10:9 za Gaskea, Francuz je bio na poen od brejka i velike pobede pošto je poveo 40:0. Vavrinka je vezao dva poena i najavio novu dramu, ali je već u sledećoj razmeni udaraca Gaske odigrao odličan retern za koji njegov protivnik nije imao rešenja, poslavši lopticu u aut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    8. jul 2015 | 21:34

    NOLE CEPAJ DO TITULE . NE DAJ ENGLEZIMA DA SE RADUJU.

  • Nikola

    8. jul 2015 | 21:28

    Bolje on nego vavrinka

  • топлистанадреалиста

    8. jul 2015 | 22:45

    Носила га мржња, зато је изгубио Вавринка, чињеница је да он и зет мрзе Новака!!! Штета за Ришара, он ми је омиљени тенисер од ових странаца, али то је спорт и макар ће имати част да изгуби од шампиона!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA