Evroligaši neće da igraju takmičenje FIBA

Klubovi koji imaju sigurne licence za igranje svake godine u najjačem takmičenju poslali su dopis u FIBA

  • 3

Jedanaset klubova koji imaju A licence Evrolige potpisali su saopštenje u kojem su naveli da ne žele da igraju FIBA takmičenje koje se zove slično.

Oni su najavili osnivanje komisije koja će razmatrati predlog FIBA i razgovore od 1. novembra.

Saopštenje su potpisali čelnici Anadolu Efesa, Barselone, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Olimpija Milano, Panatinaikos, CSKA, Real, Laboral Kuča, Žalgiris.

- Uvereni smo da klubovi moraju zadržati vlasništvo i kontrolu nad takmičenjem, i nismo spremni da se odreknemo onoga što je bio ključ napretka evropskog klupskog takmičenja u tom periodu -  navodi se u pismu evroligaša upućenom predsedniku FIBA Orasiju Muratoreu.

Prema ideji FIBA, njihovu Evroligu i trebalo bi da igra 16 klubova, osam vlasnika A licence (Fener, Efes, Real, Barsa, PAO, Olimpijakos, Makabi i CSKA), a četiri mesta bi imali šampioni Italije, Nemačke, Francuske i Litvanije. Preostala mesta bi popunili kvalifikanti.

Printskrin: Euroleague.net Printskrin: Euroleague.net

- Oformićemo komitet koji će predstavljati klubove i čelnike Evrolige u ovim razgovorima. Potrebno nam je nekoliko meseci kako bismo detaljno analizirali predlog. Bićemo spremni da se sretnemo od 1. novembra. Na tom sastanku mi ćemo biti jedinstven glas-  navodi se na sajtu Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    8. jul 2015 | 23:01

    Sad im zabranite pa nek igraju izmedju sebe. Reprezentacije izbacite sa takmicenja

  • Zoks

    9. jul 2015 | 09:12

    Pa sta je sad ovo !!! A nas /Srbiju/ samo sto nisu bombardovali.

  • Sale

    10. jul 2015 | 05:33

    Komentar: Ovo je bruka! Šampion ABA lige, inače iz zemlje koja je Vicešampion Sveta, da ide u kvalifikacije? E, moj Bodiroga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA