Telo preminulog bivšeg igrača Zvezde još nije stiglo u Srbiju i to zbog neverovatnog propusta!

Problem sa dopremanjem tela preminulog Gorana Gogića jeste što je tek posle pet dana ustanovljeno da u Kini ne prave kovčege veće od 190 centimetara, dok je on bio visok 194 centimetra

  • 0

Telo srpskog fudbalera Gorana Gogića koji je prošlog petka preminuo u Kini usled posledica srčanog udara posle treninga, još nije dopremljeno u Srbiju i ne bi trebalo da stigne pre utorka zbog velikog propusta koji je napravljen.

Iako je sve bilo pripremljeno za transport tela, to nije bilo moguće, jer je tek posle pet dana koliko je telo nekadašnjeg igrača Crvene zvezde ležalo u mrtvačnici ustanovljeno da za njega ne postoji odgovarajući kovčeg, pošto u Kini ne prave kovčege veće od 190 centimetara, dok je Gogić bio visok 194 centimetra.

- Neverovatan propust se dogodio. Posle pet dana, koliko je telo provelo u mrtvačnici, ustanovljeno je da u Kini nema kovčega većih od 190 cm, a Goran je bio visok 194 sm. Njegovo telo trebalo je u četvrtak da stigne u Kulu, uz urgiranje Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ali sada mora da se čeka još 48 ili 72 sati da bi se napravio kovčeg po meri - izjavio je za "Novosti" Gogićev drug Predrag Savić.

On je pomenuo i da je problem što carina u Kini ne radi vikendom, tako da će avion sa kovčegom moći da poleti tek u ponedeljak, a u Srbiju da stigne tek u utorak.

Foto: Facebook/Делије Север 1989 Foto: Facebook/Делије Север 1989

- Goranovoj supruzi Mileni i njegovom kumu Đorđu Rakiću je rečeno da carina ne radi vikendom, pa avion može da poleti tek u ponedeljak, a da stigne u Srbiju tek u utorak. Let od Pekinga do Beograda traje duže od 14 sati - rekao je Savić koji je dodao i da će Gogićeva supruga Milena krenuti putničkim avionom, tek nakon što Đorđe Rakić bude krenuo transportnim avionom sa telom svog kuma.

Predrag Savić je izjavio još i da nisu istinite informacije koje su se pojavile da Gogić imao srčanih problema, jer je svakih šest meseci obavljao detaljne preglede u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i da je bio apsolutno zdrav.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podsetimo, fudbaler Ćingdaoa je preminuo u bolnici u Kini, gde je dovezen nakon što mu je pozlilo u klupskom autobusu posle treninga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA