Vanredni izbori u Fudbalskom savezu: Tomislav Karadžić izaziva opoziciju!

Očekuje se da FSS dobije novo ili zadrži staro rukovodstvo u januaru 2016. godine

  • 6

Da li će biti promena? Na Vanrednoj skupštini Fudbalskog saveza Srbije koja je zakazana za 15. jula očekuje se da bude doneta odluka o raspisivanju vanrednih izbora i to na svim nivoima.

Kako prenose "Novosti", nova rukovodstva će se birati i u regionalnim savezima, ali i na najvišem nivou, pa će se tako glasati i za novog predsednika FSS-a. To je posledica odluke sadašnjeg predsednika Tomislava Karadžića koji je odlučio da svoju funkciju stavi na proveru, usled mnogobrojnih optužbi i osporavanja od strane opozicije svih prethodnih godina.

- Moja procena je da je vreme za vanredne izbore. Neka se na njima pokaže ko šta misli i ko bi trebalo da vodi srpski fudbal - izjavio je Karadžić još pre mesec dana na sednici Izvršnog odbora Saveza.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

O izbornoj proceduri koja će početi istog trenutka kada i budu raspisani vanredni izbori trebalo bi da se brine novi potpredsednik FSS-a Slaviša Kokeza koji je u utorak izabran za petog potpredsednika u Savezu zaduženog za nadgledanje takmičenja u Superligi, ali i sprovođenje izborne procedure.

- Izbori su pred nama: Tomislav Karadžić još nije dobio protivkandidata, ali verujemo da će ga imati. Želimo da sve prođe u demokratskom duhu, uz toleranciju, da se čuje mišljenje i onih koji su protiv i onih koji su za za Karadžića. Procedura će trajati nekoliko meseci, u svim regionima i manjim savezima, a očekuje da FSS dobije novog predsednika i rukovodstvo u januaru sledeće godine - rekao je Kokeza za "Novosti".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Očigledno je iz svega ovoga da će se dugogodišnji prvi čovek srpskog fudbala ponovo kandidovati za tu funkciju, a sigurno će imati protivnika, možda i više njih, barem se to da naslutiti posle svega što se događalo u srpskom fudbalu tokom prethodnih nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    10. jul 2015 | 09:48

    Cuj, Kokeza voleo samo lopticu al za rulet,sad vedri i oblaci u fudbalu, uzas...

  • zlatko

    10. jul 2015 | 10:53

    Molio bi pristalice Karadzica da napisu dva razloga zbog kojih bi trebalo da ostane na celu fss.

  • G d K

    10. jul 2015 | 09:13

    TOLE "protiv" petorke ABOLIRANOG sastava.. .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA