ĐOKOVIĆ PONOVO U FINALU VIMBLDONA: Njemu ne mogu da ukradu tri boda! (VIDEO)

Srpski teniser je posle tri seta nadigrao Rišara Gaskea, koji je najjači otpor pružio u prvom delu igre

  • 36

Spremajte se za nedelju, jer će Novak Đoković tada igrati finale Vimbldona! Posle tri seta, u polufinalu je najbolji teniser sveta porazio Rišara Gaskea - 7:6(2), 6:4, 6:4.

Đoković će u nedelju igrati svoje četvrto finale na Vimbldonu, i to treće uzastopno. Protivnik u 17. ukupnom Gren Slemu biće mu Švajcarac Rodžer Federer koji je razmontirao Endija marija rezultatom 3:0.

ĐOKOVIĆ UOČI FINALA: Nije prvi put da su navijači protiv mene, navikao sam!

MISTERIOZNI PAD NOVAKA: Matriks na Vimbldonu! (VIDEO)

- Ovo je bila vrlo dobra partija. Živim svoj san da igram na najboljem terenu na svetu - rekao je Đoković posle meča.

Noletu je ovo bio 12. trijumf nad 20. teniserom sveta u 13 međusobnih mečeva. Opšti je utisak da je naš najbolji teniser posle neizvesnog prvog seta potpuno preuzeo stvari u svoje ruke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Punih šest gemova i 25 minuta je prošlo dok Gaske nije napravio prvu iznuđenu grešku. Đoković je u tom periodu već skupio devet, ali to ne znači da je Francuz bio bolji na terenu, već da je od početka krenuo sa dosta povučenom igrom.

Đoković je napravio brejk na početku, ali je svojim greškama omogućio Francuzu ribrejk. Kako je set odmicao, tako je Gaske uspevao da i posle drugog servisa ostane siguran, jer je čak 80 odsto poena osvajao nakon što je dobijao drugu priliku za servis.

Ipak, kad je došao na red taj brejk, videlo se da je Gaske i dalje u glavi nedovoljno jak.

Đoković je napravio minibrejk 2:1, a onda je lopticom u mrežu dao 20. igraču sveta šansu. Nije je iskoristio, već je nanizao greške kako bi Novak poveo 5:2, a onda da rutinski na svoj seris osvoji prvi set (7:2).

To je bio momentum za najboljeg tenisera sveta, jer je već na startu napravio brejk i čuvao tu prednost sve do kraja nezanimljivog drugog seta. Jedino što je na trenutak moglo da zabrine Đokovićeve navijače je kratak medicinski tretman koji je Đoković tražio zbog ramena, a na koje je takođe padao posle silnih proklizavanja na travi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao po šablonu, još jedan rani brejk je usledio u trećem gemu, u kom je bila i jedna nervozna reakcija Đokovića nakon čelendža. Gaske do kraja nije uspevao da prekine Noletov nalet, iako je spasao dve meč lopte na svoj servis.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vimbldon logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dauda

    10. jul 2015 | 16:54

    Ako kojim slucajem Novak dobije Mareja u finale Vimboldona ne gine nam jos jedna rezolucija. Ovaj put rezolucija o Novaku, kojim mu se zabranjuje ucesce na Vimboldon i zlostavljanje domacih igraca na istom...... Cestitke KRALJU!!!!

  • Aca

    10. jul 2015 | 14:22

    Ovo ce biti jedno od najlaksih polufinala za Novaka

  • ing.Miloš Đonović

    10. jul 2015 | 15:49

    Čestitamo Novaku Đokoviću na dobijenom prvom setu protiv Gaskea.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA