Dok traje meč sa Novakom saznajte kako se Gaske drogirao!

Đokovićev protivnik u polufinalu Vimbldona najpoznatiji je po "kokainskoj aferi" iz 2009. godine

  • 1

Novak Đoković igra u polufinalu Vimbldona protiv Rišara Gaskea, jednog od poslednjih nestašnih dečaka svetskog tenisa koji svoj talenat nikada u potpunosti iskazao do kraja. Francuz među ljubiteljima tenisa nije poznat toliko po svojim rezultatima, već po burnom životu van teniskih terena i različitim aferama.

(UŽIVO) Neizvesna završnica prvog seta, Đoković vodi 6:5!

Svakako ga najviše ljudi pamti po kokainskoj aferi koju je imao 2009. godine kada je doping kontrola pronašla tragove droge u njegovom urinu. To je bilo u maju mesecu, a istog trenutka je suspendovan, međutim, već u julu je on sam najavio da se uskoro vraća profesionalnom tenisu i to nakon što je tribunal saopštio da je utvrđeno da je kokain ušao u njegov organizam oralnim putem i da je količina bila veličine od zrna soli.

Posle takve objave Međunarodne antidoping agencije, usledilo je njegogo opravdanje kako je došlo do toga, koje se smatra jednim od najnebuloznijih i najurnebesnijih u istoriji korišćenja nedozvoljenih sredstava u sportu. Gaske je tada rekao da je možda "slučajno progutao kokain dok se ljubio sa nekom devojkom u noćnom klubu koja je pre toga uzimala drogu".

Javnost je tada ostala u šoku njegovom izjavom, ali se prašina vrlo brzo slegla i francuski teniser je već u septembru iste godine igrao na US openu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače, Gaske je godinu dana stariji od Novaka, a u mlađim kategorijama je smatran najtalentovanijim teniserom svoje generacije, u kojoj su još bili Nadal, Monfis, Mari. Kao junior je osvajao Australijan open i Rolan Garos, ali zato u seniorskoj konkurenciji su mu najveći uspesi polufinala Vimbldona 2007. i ove godine, kao i polufinale US opena 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorgeous

    12. jul 2015 | 07:57

    Naravno jer je on francuz vratio se već u septembru. Viktor koji je BIO čist nije mogao da igra godinu ipo dana. Svuda su dvostruki aršini. Pravda je za neke pravednija a za neke malo oboje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA