Najbolji strelac Mundijala učio srpsku decu najvećim tajnama fudbala! (FOTO)

Salvatore Toto Skilaći bio je jedan od stručnjaka koji su prethodnih dana boravili u Beogradu na fudbalskom kampu "Nacionalni tim Italije" i prenosio je svoje znanje dečacima i devojčicama iz Srbije

  • 0

Dečji fudbalski kamp Nacionalnog tima Italije, organizovan uz podršku Banke Inteza, održan je po prvi put u Srbiji od 06. do 10. jula 2015. godine. Više od stotinu dece uzrasta od 7 do 14 godina imalo je priliku da kroz tehničke i kondicione treninge savlada tajne fudbala u radu sa šest istaknutih italijanskih stručnjaka predvođenih najboljim strelcem Svetskog prvenstva 1990. godine Salvatoreom Totom Skilaćijem.

- Ovde u Beogradu smo zahvaljujući podršci Banka Inteze i zato što snažno verujemo u potencijal ove nacije u svetu fudbala. Mladi ljudi koji su pohađali kamp Nacionalnog tima Italije dobili su priliku da unaprede svoje fudbalske veštine sledivši metode najboljeg zvaničnog italijanskog stručnog štaba - rekao je Skilaći i dodao da će organizatori kampa decu sa posebnim talentima i dalje pažljivo pratiti i ponuditi im mogućnost da svoje sposobnosti pokažu i u Italiji.

Školu fudbala na sportskim terenima Tržnog centra "Stadion" u Beogradu pohađali su dečaci i devojčice iz svih krajeva Srbije, a njeno održavanje omogućila je Banca Intesa, koja već devet godina daje svoj doprinos realizaciji ovakvih projekata u zemlji.

Foto: Promo Foto: Promo

- Pružanje podrške projektima koji su namenjeni deci i mladima, bilo da je reč o njihovoj edukaciji ili psihofizičkom razvoju, jedna je od glavnih strateških smernica društveno odgovornog delovanja Banke Inteza. Verujemo da sport ne samo da afirmiše pozitivne vrednosti zajedništva, solidarnosti i pripadnosti timu, već i postavlja decu u okruženje u kojem već u najranijem periodu odrastanja mogu da razviju samopouzdanje i steknu važne liderske veštine koje će ih pratiti tokom čitavog života - izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banka Inteze.

Fudbalski kamp Nacionalnog tima Italije je sinonim za fudbal, zabavu, uzbuđenje i uspeh pod okriljem brenda "Azzurissimi" koji okuplja bivše italijanske igrače, najzaslužnije za uspehe italijanske reprezentacije na 4 FIFA Svetska prvenstva.

- Želimo da svoj deci damo šansu da nose boje Azura. Italija danas kao nikada do sada izvozi svoje znanje širom sveta, a ovim fudbalskim kampom nastojimo da italijansku fudbalsku ekspertizu prenesemo u Srbiju - izjavio je Marko Škembri, generalni direktor kompanije "World Camp Srl" koja je organizovala ovaj događaj.

Foto: Promo Foto: Promo

Najuspešniji polaznici kampa pozvani su da sa svojim porodicama prisustvuju Danu Nacionalnog kampa Italije, trodnevnom događaju koji će se održati u Firenci na terenima akademije "Koverćano". Između ostalog, odabrani igrači moći će da uživaju u treninzima, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala, kao i utakmici Serije A.

- Putujemo po svetu sa italijanskim fudbalskim legendama i učestvujemo u važnim događajima kao što je i kamp Nacionalnog tima Italije u Beogradu - rekao je Masimilijano Sulja, tehnički koordinator organizacije "Azzurrissimi" koja je u Srbiju poslala i evropskog šampiona u disciplini fristajl fudbal Svena Ritosu da nastupi tokom kampa i pomogne učesnicima da novim metodama unaprede svoje veštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA