KARADŽIĆ: Nikad neću prihvatiti odluku kojom se toleriše puštanje drona iznad terena!

Povodom presude Suda za sportsku arbitražu u Lozani reagovali su predsednik i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije

  • 4

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da odlukom Arbitražnog suda u Lozani da prekinuti meč u Beogradu registruje u korist Albanije pravda nije zadovoljena i da je za FSS prioritet da se stvori ambijent u kojem će se bodovima odlučivati na terenu.

IMA JOŠ NADE: Srbija zove UEFA u kontraofanzivu!

- Povodom odluke Arbitražnog suda u Lozani, koju smo primili 10. jula 2015. godine, sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem da pravda nije zadovoljena i da je, smatram, neopravdano jedna strana osuđena, a druga pomilovana. Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao "patriotsko - naveo je Karadžić u izjavi za sajt FSS.

Čime smo zaslužili tolike godine nepravde?

On je poručio da je sada svima ponajmanje potrebno da se bavimo provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer to je gubljenje energije na glupe stvari.

Foto: Marko Todorovic Foto: Marko Todorovic

- Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njiihovih nalogodavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Ðenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca.

Otkriveno zašto su Albanci dobili 3 boda iz Beograda!

Prema njegovim rečima organizatori i inspiratori huliganskih grupa naneli su ogromnu štetu srpskom sportu i državi Srbiji pozivajući se na to, da su oni "stručnjaci za manipulaciju masama" i da to njima pripada.

- Očitio je da Evropa ne priznaje huliganstvo i divljanje i ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih događaja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja - zaključio je Karadžić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SPRDAJU SE SA NAMA: Ovo su albanski "strelci" protiv Srbije! (FOTO)

Generalni sekerar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković odluku Arbitražnog suda u Lozani nazvao je političkom i dodao da ona ugrožava osnovna pravila fudbala kao igre.

UDOVIČIĆ: Naneta je velika nepravda Srbiji

- Posle detaljne analize obrazloženja presude Arbitražnog suda, još čvršće stojim na stanovištu da je ona politička, nepravedna, selektivna i u krajnjem slučaju poptuno nerezonska. Ovde nije u pitanju samo nepravda prema FSS, našoj reprezentaciji, srpskom fudbalu u celini i svakom akteru igre ponaosob, već presuda podriva i zadire u čitav sistem istorijskih pravila fudbala, koji je ustanovljen pre više od jednog veka - rekao je Laković za sajt FSS.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao da su sada fudbal i UEFA, kao njena evropska kuća, dovedeni u poziciju da se sama igra osnovnog i jasnog ustanovljenog pravila - da je odluka sudije na terenu nepromenljiva - podvodi pod sumnju i nipodaštavajući položaj.

- Tako se ovim presedanom, oličenom u šokantnoj presudi Suda iz Lozane, širom otvaraju vrata raznim manipulacijama, gde će se sudbine svih budućih utakmica kreirati u advokatskim kancelarijama i sudnicama, a ne na fudbalskim igralištima među samim akterima. To je taj nonsens svetske razmere: da svaki ofsajd, faul ili jedanaesterac mogu da budu predmet sudskog spora. U tom slučaju, učinak trenera, igrača i sudija gubi svaki smisao, što fudbal neumitno vodi u propast.

- Tu opasnost prepoznala je i UEFA i uveren sam da će njihov pravni tim potražiti pravdu kroz žalbu Federalnom sudu u Švajcarskoj - zaključio je Laković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    11. jul 2015 | 15:14

    U srž problema. I juče i danas sam pisao, ma kako bolno izgledalo, da je odluka u Lozani posledica našeg nedelovanja. Gde je izveštaj o dronu, kako se na sav glas pričalo da se sve zna i odjednom tišina. Kako je moguće da se neko popne na crkvu, 50 metara od tribina, a da niko ne dežura od državnih organa, pa nisu nam gostovali Grci, nego Albanci...Kako je moguće da i pored zahteva FSS MUP tako loše odradi posao, pa na teren upadnu oni kojima je mesto bilo iza rešetaka, a ne na stadionu. Kako je moguće da za takve nema zabrane ulaska na stadion i pored Đenove i svih nedela na našim stadionima? Mnogo je pitanja na koje država ne odgovara. Zašto? Je l' neko želeo ovakav epilog, je l' neko organizovao ovo da bi se dokopao para iz FSS, ne mareći ili neočekujući ovakvu reakciju onih koji su ozbiljniji od nas: Albanci kao direktno zainteresovani i UEFA koja ne odlučuje prema emocijama i željama primitivnih grupa, ili su te grupe baš ovo želele? Kako je moguće...

  • STELLA ROSSA

    11. jul 2015 | 15:31

    Ostavka

  • Iskustvo je bolnije od svega

    12. jul 2015 | 01:32

    On neće da prihvati odluku suda u Lozani??? On i ne shvata na kojoj je funkciji??? Izgubio je na sportskom sudu u vezi isplate ANTIĆA i tu je Srbija bila u minusu, pa neodlasci na Svetska i Evropska takmičenja gde je opet FSS u finansijskom minusu i sada ON neprihvata! Dajte objasnite mu da ne radi u kafani već da je u njegovom radu kao predsedniku FSS, Srbija doživela sva moguća poniženja! Zašto je mene sramota njegovih postupaka? Ne znam, ali znam da mi je uskratio radosti fudbalskog navijača!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA