NE MOŽE IM NIKO NIŠTA: Mladi srpski košarkaši "pokidali" i Grke!

Učenici selektora Vladimira Đokića prenose u drugi krug takmičenja maksimalan broj bodova

  • 1

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Grčke sa 80:62 (17:15, 17:11, 19:17, 27:19), pa je trijumfalno okončala prvu fazu šampionata Evrope u Italiji - bez poraza!

Izabranici selektora Vladimira Ðokića prošli su u nastavak takmičenja s maksimalnim učinkom u B grupi nakon što su prethodno pobedili Letoniju (69:56), Bugarsku (104:61) i Izrael (100:74).

Nova ''stotka'' mladih košarkaša na EP: Srbija razbila Izrael i obezbedila prolaz dalje!

Četvrtim trijumfom u nizu mladi srpski košarkaši preneli su u drugi deo šampionata maksimalna četiri boda.

Do nove pobede došli su gotovo rutinski, igrajući taman koliko je bilo potrebno za slavlje, čuvajući snagu za mnogo važnije duele koji slede.

- Utakmica nije imala rezultatski značaj, ali smo želeli da ostanemo u dobrom ritmu i nastavimo sa pobedama. Imali smo plan da neke igrače odmorimo, a onima koji su manje igrali na prva tri susreta damo veću minutažu. Generalno, sve je prošlo kako smo zamislili, potpuno smo kontrolisali utakmicu i došli do trijumfa bez većih problema. Dobro će nam doći slobodan dan kako bi što sprennije dočekali drugu fazu šampionata - rekao je pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije Nenad Čanak.

Sigurnoj pobedi najviše su doprineli Zagorac sa 18, Rebić i Jaramaz sa po 12 i Kaplanović sa 11 poena, dok su kod Grka bolji od ostalih bili Lapis sa 15 i Hristodulu sa 14.

(Telegraf.rs, foto: kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA