Fudbaler Livorna umro na utakmici, odloženi svi mečevi Serije A i B (VIDEO)

Pjermario Morosini (25) pao je u komu na utakmici druge lige s Peskarom, a u bolnici je samo konstatovano da mu je srce zauvek stalo

  • 0

Fudbaler Livorna Pjermario Morosini (25) preminuo je danas popodne pošto je pao u komu u 31. minutu utakmice italijanske druge lige sa Peskarom. Hitna pomoć je intervenisala sa zakašnjenjem, kako ukazuju mediji na Apeninima, ali je nesrećnom igraču srce prestalo da kuca već na travi. Put za bolnicu bio je beznadežan.

- Morosini je umro od srčanog udara. Nažalost, ništa nismo mogli da učinimo. Kad su ga dovezli kod nas, već je bio mrtav - izjavio je načelnik bolnice.

O pojedinostima tragične smrti fudbalera Livorna govorio je šef Peskarine medicinske službe Ernesto Sabatini.

- Kad srce prestane da radi, kao što je bio slučaj u Morosinijevom slučaju, u prvih nekoliko minuta se radi masaža srca da bi se pokušalo da se ono vrati. Tek tada je moguće primeniti defibrilator, dakle električni udar. To nije bilo moguće pošto nismo imali povratni impuls srca u prvo vreme. Zatim smo uspeli da vratimo Morosinija u život, ali samo nakratko. U bolnici smo na sve moguće načine pokušali da ga oživimo, ali se njegovo srce više nije čulo. Tek će autopsija da potvrdi koji je uzrok smrti.

Morosini, koji je prošao fudbalsku školu Atalante, imao je tužnu životnu sudbinu. Pre 11 godina umrla mu je majka, a 2003. ostao je bez oca i brata, koji je poginuo u saobraćajnom udesu.

Rukovodstvo italijanskog fudbala odlučilo je da odloži sve susrete Serije A i B.

Livorno je pre nemile scene, koja je sve aktere ostavila u dubokom šoku, vodio kao gost 2:0 golovima u 4. i 11. minutu.

Morosini je u Livornu igrao kao pozajmljen od Udinezea.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA