Real s mukom do pobede u susret "El klasiku" (VIDEO)

"Kraljevski klub" savladao Sporting u Madridu 3:1 pogocima u finišu

  • 0

Iduće subote na stadionu "Kamp nou" igra se 164. "El klasiko" u španskom fudbalskom prvenstvu, a vodeći Real ide na noge drugoplasiranoj Barseloni s najmanje četiri boda prednosti. "Kraljevski klub" s mukom je savladao Sporting iz Hihona u Madridu 3:1, a golovi odluke za miran put na noge najljućem rivalu pali su u finišu utakmice.

Gosti, čiji je trener Havijer Klemente, jedini stranac-selektor naše reprezentacije, došli su u vođstvo u 30. minutu iz penala, koji je skrivio Serhio Ramos. Siguran s bele tačke bio je Migel. Sedam minuta kasnije izjednačio je Argentinac Gonzalo Igvain.

Real je strepeo sve do 74. minuta, a onda ga je u dugo čekano vođstvo doveo portugalski as Kristijano Ronaldo. Konačan rezultat postavio je francuski napadač Karim Benzema u 82. minutu.

Tako je Real do podede došao blagodareći pogocima svojih najubitačnijih strelaca. Njih trojica su od 107 golova madridskog velikana u prvenstvu dali 80! Ronaldo je vodeći golgeter šampionata sa 41 pogotkom, Igvain se sa 21 izjednačio na trećem mestu sa Atletikovim snajperistom Kolumbijcem Falkaom, a prati ih Benzema sa 18.

Sa 107 golova do sada izjednačen je rekord španske lige, koji je držao upravo Real (sezona 1989/90). Rekord sigurno pada. Ostaje da se vidi da li na "Kamp nou".

real 3-1 by Futbol2101

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA