Posle mesec dana uklonjen kukasti krst sa splitskog Poljuda!

Deo trave na kome je bio kukasti krst uklonjen je, a već u četvrtak će umesto nastale rupe biti postavljen komad trave od 10 metara

  • 3

Uklonjen je kukasti krst, koji je iscrtan na splitskom stadionu Poljud uoči utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kako prenosi agencija Hina, deo trave na kome je bio kukasti krst uklonjen je, a već u četvrtak će umesto nastale rupe biti postavljen komad trave od 10 metara.

HRVATSKI NAVIJAČI SU I PRE PRAVILI KUKASTI KRST: Teren ispolivan hemikalijom danima pre meča! (FOTO)

Da je posao započet potvrdio je portparol splitskog Hajduka Alen Orlić istakavši da će "teren biti obnovljen na mestu gde je bio iscrtan nacistički simbol, kao i da klub to ranije nije mogao da uradi zbog održavanja Ultra evropskog festivala koji je bio organizovan na Poljudu".

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut na travi stadiona u Splitu uoči utakmice dve selekcije koja je završena remijem - 1:1.

UEFA POKRENULA POSTUPAK: Hrvati imaju jedan argument da ne budu drakonski kažnjeni zbog kukastog krsta!

Evropska fudbalska unija (UEFA) ranije je najavila da će ovaj slučaj, kao i kazna Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS), biti razmatrana sutra.

Policija još uvek nije pronašla osobe koje su, pretpostavlja se herbicidom dan pre meča zalile travnjak iscrtavajući kukasti krst.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA