Mamići za 1,5 milion evra izašli iz zatvora! Proces tek kreće

Čelnici zagrebačkog Dinama sa slobode će pokušati da izbegnu robiju zbog utaje poreza

  • 0

Predsednik i trener zagrebačkog Dinama Zdravko i Zoran Mamić, kao i funkcioneri Hrvatskoh fudbalskog saveza Damir Vrbanović braniće sa slobode pošto su uplatili kauciju i obećali da neće ometati postupak uticajem na svedoke, prenosi agencija Hina.

Zdravko Mamić je platio sedam miliona kuna kaucije (oko 920.000 evra), njegov brat Zoran četiri (oko 530.000 evra), dok je izvršni direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši čelnik Dinama Damir Vrbanović platio milion (oko 130.000 evra).

Foto: Profimedia/PIXSELL Foto: Profimedia/PIXSELL

Sudija zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec izjavio je da "osumnjičeni i dalje imaju razlog da dobiju zatvorsku kaznu, ali i da se ona može zameniti blažom merom posle uplate kaucije".

Mamići i Vrbanović uhapšeni su 3. jula na granici između Hrvatske i Slovenije, pošto je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula istragu protiv njih zbog sumnje da su oštetili FK Dinamo za najmanje 117,8 miliona kuna (oko 16 miliona evra), odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna (1,6 miliona evra) zbog neplaćenog poreza.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA