TRANSFERI: Turan samo što je došao, već ide iz Barse! Brkić opet na pozajmici!

Budite i u petak uz Telegraf Sport i pratite vesti koje vam donosimo sa letnje fudbalske pijace

  • 1

Još jedan dan prelaznog roka je za nama. Nekoliko poslova je sklopljeno, nekoliko je blizu realizacije, neki su najavljeni, a tračeva kao i svakog dana ima mnogo.

Evo koji su transferi realizovani u četvrtak 16. jula.

Ervin Zukanović je iz Kjeva prešao u Sampdoriju.

Leverkuzen doveo Džonatana Taha iz Hamburga.

Robinjo je odlučio da karijeru nastavi u kineskom Gvangžuu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Miloš Ninković ide na dug put, čak u Australiju gde će igrati za Sidnej.

Sautempton je potpisao ugovor sa Đordijem Klasijem.

Željko Brkić će narednih godinu dana provesti na pozajmici u Karpiju.

Totenhem je prodao Junasa Kabula Sanderlendu.

Budite i u petak uz Telegraf Sport i pratite sva važna dešavanja na letnjoj pijaci.

22:28 - JOŠ MALO VESTI IZ EVERTONA ZA KRAJ

Totenhem je spremio plan za trampu koji bi mogao da se svidi čelnicima Evertona. On se svodi na to da Aron Lenon ostane na "Gudisonu" i sledeće sezone, a da u suprotnom pravcu krene Džejms Mekarti, uz naravno određenu doplatu "pevaca".

Sada se pita Roberto Martinez koji baš i nije voljan da se odrekne irskog fudbalera koga je doveo iz Vigana pre dve godine.

21:55 - EVANS NAPUŠTA JUNAJTED

printskrin: Vine/RossoneriBear printskrin: Vine/RossoneriBear

Boravak Džonija Evansa na "Old Trafordu" se bliži kraju, a on je sve bliži selidbi u Liverpul, ali u redove Totenhema. Britanski Telegraf javlja da da su "crveni đavoli" prihvatili ponudu od 8 miliona funti koju su poslale "karamele".

21:26 - KABUL POTPISAO ZA SANDERLEND

Francuski internacionalac Junas Kabul napustio je Totenhem i potpisao ugovor sa Sandrlendom, preneli su engleski mediji. Vrednost transfera nije poznata, a on se obavezao na četvorogodišnju vernost "crnim mačkama".

21:10 - BRKIĆ POZAJMLJEN NOVOM PRVOLIGAŠU

FOTO: AP/Tanjug FOTO: AP/Tanjug

Srpski čuvar mreže Željko Brkić otišao je iz Udinezea na jednogodišnju pozajmicu u novog člana Serije A, Karpi. Član našeg nacionalnog tima je već četiri godine na Apeninima, ali nikako nije uspevao da se nametne među stativama u Udinama, pa je tako uglavnom vreme provodio po pozajmicama.

20:46 - PAVLJUČENKO SE PRIDRUŽIO ARŠAVINU

Kuban iz Krasnodara okuplja tim koji je Rusiji doneo polufinale Evropskog prvenstva 2008. godine. Posle dolaska Andreja Aršavina u ovu ekipu je došao i Roman Pavljučenko kome je takođe istekao ugovor ovog leta. On će narednih godinu dana provesti u ovom timu.

20:25 - ROMA I JUNAJTED U POTERI ZA ISTIM GOLMANOM

Serhiju Romeru, reprezentativnom golmanu Argentine, je istekao ugovor sa Sampdorijom i slobodan je u izboru nove sredine, a za njega su zainteresovani Mančester junajted i Roma.

20:03 - SAUTEMPTON DOVEO ZAMENU ŠNIDERLINU

Đordi Klasi je definitivno novi igrač Sautemptona i već je odradio prvi trening sa ekipom. Holandski reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor sa "svecima", a nepoznata je suma koju su morali da plate Fejenordu za njegove usluge.

19:49 - BARSA ŠALJE TURANA NA POZAJMICU

Izbila je bitka među evropskim velikanima posle vesti da Barselona razmatra da pošalje Ardu Turana na šestomesečnu pozajmicu. Kataloncima je zabranjeno da registruju pojačanja do januara, tako da u slučaju ostanka Turčin neće igrati pola godina, a da bi ostao u takmičarskoj formi na "Kamp Nou" smatraju da bi najbolje bilo da ode na pozajmicu u neki tim.

19:23 - RENDŽERS DOVEO JUNAJTEDOVU NADU

Džordan Tompson je dobio ispisnicu iz Mančester junajteda gde je prošao sve mlađe kategorije i potpisao ugovor sa Rendžersom. Ovaj 18-godišnjak je želeo da ode u tim gde će imati priliku da više igra u seniorskoj konkurenciji.

18:54 - LIVERPUL AKTIVIRA PEDROVU KLAUZULU

Delovalo je da je Čelsi u pol poziciji za dovođenje Pedra Rodrigeza iz Barselone posle ponude od 20 miliona funti, međutim, Liverpul je dobio novac od prodaje Rahima Sterlinga i ima ga dovoljno da aktivira otkupnu klauzulu iz ugovora španskog reprezentativca koja iznosi 20,9 miliona funti.

18:27 - MARTINEZ KONAČNO POTPISAO

Iako je odavno bilo poznato da će Džekson martinez preći u Atletiko Madrid, tek sada je postalo zvanično, pošto je Kolumbijac danas parafirao četvorogodišnji ugovor. "Jorgandžije" su za to Portu platile 35 miliona evra.

18.13 - NENAD CVETKOVIĆ POTPISAO PROFESIONALNI UGOVOR SA ZVEZDOM

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Omladinac Crvene zvezde Nenad Cvetković, koji je ovog leta prošao i pripreme sa prvim timom, potpisao je danas profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Rođen je 6. januara 1996. godine, i igra na poziciji štopera. Ugovor je potpisan na tri godine.

- Osećam se izvanredno jer sam dobio priliku da potpišem ugovor sa Crvenom zvezdom. Ostvario mi se jedan od dečačkih snova, i stvarno sam presrećan. Jedva čekam da dobijem priliku i siguran sam da će doći mojih pet minuta, a kada dođu, iskoristiću ih najbolje što mogu - rekao je Cvetković nakon potpisa.

18.05 - RAMOS I NJEGOVA DEVOJKA UČE ENGLESKI

Izjava Pilar Rubio mogla bi da obraduje navijače Mančester junajteda koji jedva čekaju da se završi saga oko Serhija Ramosa. Njegova devojka tvrdi da njih dvoje uče engleski.

- Učimo zajedno engleski tri godine. Ponekad zajedno, ponekad odvojeno. Čak gledamo filmove na engleskom - rekla je Pilar.

Podsetimo, Junajted još nije odustao od Ramosa koji je postao kapiten Reala, a u trku se uključio i Bajern iz Minhena.

17.49 - AKSEL VICEL IZMEĐU LONDONA I PARIZA

Vezista Zenita je velika želja Čelsija u ovom prelaznom roku, ali se u poslednja 24 sata uključio i PSŽ. Međutim, prema navodima belgijskih medija, pored novca, veliki uticaj u odluci imaće njegova supruga Rafaela.

Foto: Instagram/awitsel28 Foto: Instagram/awitsel28

17.39 - RUNI BI DA IDE U MLS JEDNOG DANA

Napadač Mančester junajteda ozbiljno razmišlja da na kraju karijere ode u MLS ligu i tako krene stopama Stivena Džerarda i Frenka Lamparda.

- Kada vreme dođe, razmisliću o tom potezu. Sešću sa suprugom i decom i razgovaraćemo šta je najbolje za porodicu - rekao je Runi engleskim medijima.

17.03 - ŠANSA ZA MILINKOVIĆA -  SAVIĆA U JUNAJTEDU

Viktor Valdes će sasvim sigurno napustiti Old Traford pošto se žestoko posvađao sa Lujom van Galom. Holanđanin ga je okrivo za neprofesionalizam jer nije hteo da brani za drugi tim prošle sezone. mada se pominju i neke razmirice iz 2002. godine.

To bi i te kako mogao da iskoristi Vanja Milinković - Savić koji je bio planiran za trećeg golmana. Sada, ni prva rezerva nije daleko.

16.54 - NJUKASL I MITROVIĆ - IZGLEDA DA OD TOGA NEMA NIŠTA

Čini se da čelnici Njukasla polako gube živce zbog nećkanja Aleksandra Mitrovića. kako engleski mediji prenose, Svrake su spremne da ponude 15 miliona funti KPR-u za Čarlija Ostina.

16.19 - MILOŠ NINKOVIĆ U SIDNEJU

Nekadašnji vezista Crvene zevdze karijeru nastavlja u Australiji. OPŠIRNIJE OVDE.

15.56 - ON SE OVOG LETA PITA ZA VELIKE TRANSFERE - PRIČA O MINU RAJOLI, ČOVEKU KOJI JE SA 19 POSTAO SPORTSKI DIREKTOR

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Dugo je Rajola pokušavao da dođe do Ibre, a kada ga je Šveđanin iskulirao i posle Maksvelove molbe da se vide, Italijan mu je rekao ”da može da se je*e”.

Bez obzira na sve, Ibrahimović je pristao da se nađu u jednom hotelu u Amsterdamu. Stigao je u svom Ferariju i Guči odelu, dok je za stolom sedeo normalno obučen čovek sa farmerkama i majici na sebi.

- Kristijan Vijeri je dao 24 gola na 27 utakmica. Filipo iNzagi 20 na 25 mečeva, David Trezege 20 na 24 meča, a ti samo 5 na 25. Šta misliš, da li mogu da te prodam sa takvom statistikom – upitao je menadžer Ibrahimovića. OPŠITNIJE PROČITAJTE OVDE

15.30 - BALOTELI U LACIJU?

Agent italijanskog napadača Mino Raiola (OVDE PROČITAJTE O KAKVOM SE MOĆNIKU RADI) pokušava na sve načine da ''utopi'' Balotelija Laciju. Liverpul ga ne želi, što su dali do znanja pošto ga nisu poveli na turneju. Problem bi mogla da bude plata. Baloteli bi navodno prešao ukoliko Lacio obezbedi LŠ, a Redsi nastave da mu isplaćuju novac.

15.15 - LJAJIĆ U PREMIJER LIGI?

Foto: Ap/Tanjug Foto: Ap/Tanjug

Liverpul je odlučio da isplati 32 miliona funti Aston Vili za Bentekeovu otkupnu klauzulu, što znači da je pokvario planove Romi i Junajtedu. Međutim, Vučica i Vila bi mogli da sarađuju jer su Englezi spremni da kao zamenu dovedu Adema Ljajića.

14:09 - MOTA I INTER - NE JOŠ...

Od najavljenog povratka Tijaga Mote u Inter, za sada, nema ništa...

- Nijedna ponuda nije stigla, ni od Intera, ni od Atletiko Madrida za Motu - rekao je agent igrača Alesandro Kanovi.

12:25 - ROBINJO UVEĆAO BRAZILSKU KOLONIJU U GVANŽUU

Luiz Felipe Skolari od Gvangdžua pravi reprezentaciju Brazila u malom. Novi član ovog kluba koji, očigledno, ima para "za bacanje", postao je Robinjo, koji je stigao iz Santosa gde je igrao na pozajmici kao igrač Milana. Pre nekadšanjeg asa Sitija i Reala, klub je doveo i Paulinja, pa se i on pridružio ionako velikoj grupi zemljaka koju, pored pomenutog tandema i Skolarija, čine Elkeson, Rene Žunior, Rikardo Gular i Alan.

  11:42 - MITROVIĆ SVE BLIŽI NJUKASLU

Menadžer Njukasla Stiv Meklaren rekao je njegov klub blizu da završi transfer Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta.

- Još uvek smo u pregovorima sa Mitrovićem, ali blizu smo da završimo posao. Uskoro će nam se priključiti Vajnaldum iz PSV-a i očekujem još dolazaka - rekao je Meklaren, a prenosi engleski Nortern Eho.

Tvrdnje da će Mitrović karijeru nastaviti u Njukaslu nedavno je nagovestio njegov menadžer Pini Zahavi, rekavši da će uskoro potpisati petogodišnji ugovor sa "svrakama".

11:19 - BAJER PAZARIO IZ BUNDESLIGE

Novi igrač Bajer Leverkuzena je Džonatan Tah, kapiten reprezentacije Nemačke do 19 godina. Aspirindžije su za centralnog defanzivca platili Hambugeru 10 miliona evra. Tah je treće pojačanje Bajera posle Admira Mehmedija i Kirjakosa Papadopulosa.

10:44 - VALERON NE RAZMIŠLJA O PENZIJI

Stari majstor Huan Kalos Valeron produžio je ugovor sa Las Palmasom na još godinu dana. Fudbaler koji je 17. juna napunio 40 godina od 2013. je član kluba sa Kanarskih ostvrva, gde je stigao posle 13 sezona provedenih u Deportivu.

10:15 - REAL POJAČAO PONUDU ZA GOLMANA ESPANJOLA

Madridski Real na dobrom je putu da završi transfer golmana Espanjola Kika Kasilja (28), pošto je "pojačao" ponudu Kataloncima i ona sada iznosi 6 miliona evra. Kasilja je dobro poznato lice u Realu, jer je kompletan omladinski staž proveo tamo.

10:05 - ZENGA DOVEO REPREZENTATIVCA BIH

Ervin Zukanović (28) je odbio Inter i potpisao za Sampdoriju.

- Srećan sam što sam ovde. Inter me je želeo, ali sam odlučio da je za moju karijeru Sampdorija bolja opcija - izjavio je po dolasku u novi klub dosadašnji defanzivac Kjeva.

10:00 - VALDES NALJUTIO VAN GALA

Menadžer Mančester junajteda Luj Van Gal ne računa više na iskusnog španskog golmana Viktora Valdesa, jer je ovaj odbio da brani za rezervni tim. Bivši golman Barselone u januaru je došao na Old Traford, ali je uglavnom stajao na golu rezervista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA