Legendarni kapiten Arsenala i Engleske gleda Čukarički! (FOTO)

Čuveni Toni Adams koji je sinonim za "tobdžije" prisustvuje utakmici koju igra srpski predstavnik na Banovom brdu

  • 0

Ogromna čast je ukazana fudbalerima Čukaričkog na prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope koji igraju protiv Gabale na svom stadionu.

 

Njih će posmatrati legenda Premijer lige i Arsenala Toni Adams koji se nalazi u svečanoj loži stadiona na Banovom brdu.

 

Mlađim generacijama verovatno nepoznat, ali oni nešto stariji koji ga se se sećaju verovatno bi ga teško prepoznali, ali zato jeste naš fotoreporter koji ga je fotografisao pred početak meča u svečanoj loži.

 

Za one koji ne znaju Adams je bio zaštitni znak Arsenala tokom osamdesetih i devedesetih godina, tu je proveo čitavu svoju karijeru koja je trajala punih 19 godina. Bio je godinama kapiten "tobdžija", a u nekoliko navrata nosio je i kapitensku traku nacionalnog tima Engleske.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Fudbalsku karijeru je završio 2002. godine osvajanjem titule šampiona Premijer lige, a ostao je upamćen kao jedini fudbaler na Ostrvu koji je uspeo da kao kapiten podigne šampionsku titulu u tri različite decenije.

 

Nakon toga posvetio se trenerskom poslu, pa je tako vodio Vikomb, bio trener mlađih kategorija u Fejenordu, zatim pomoćnik Hariju Rednapu u Portsmutu, gde je kasnije postao i prvi trener da bi 2010. postao trener Gabale, rivala Čukaričkog i to bio sve do 2011. godine.

 

To je i razlog njegovog prisustva na meču na Banovom brdu koji azerbejdžanski predstavnik igra sa srpskim klubom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA