RAPSODIJA U HUMSKOJ: Udarni napadački trio Partizana razbio Metalac za samo pola sata! (VIDEO)

Samo pola sata bilo je dovoljno udarnom napadačkom triju crno-belih Živković - Božinov - Abubakar da potpuno razmontira Metalac

  • 37

Bolji početak nisu mogli da požele! Šampion Srbije je na fenomenalan način otvorio novu sezonu u Superligi goleadom u premijernom meču. Fudbaleri Partizana su uručili najneprijatniji mogući poklon povratniku u elitu Metalcu koga su razbili 4:0.

Samo 45 minuta je bilo dovoljno izabranicima Zorana Milinkovića da, posle trijumfa u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dile Gori, reše pitanje pobednika i u premijernom meču na startu domaćeg šampionata u kome brane titulu. Jedino što je nedostajalo jeste veći broj gledalaca, jer su zaista imali šta da vide ove večeri u Humskoj, naročito u prvom poluvremenu.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Ono što još više može da raduje stratega šampiona Srbije je da su novajlije u timu pokazale da će biti ogromna pojačanja, pošto su i Božinov i Abubakar postigli svoje debitantske golove u takmičarskim duelima, u crno-belom dresu.

>>> KAKAV NAPAD PARTIZAN IMA: Prva tri gola u novoj sezoni Superlige! (VIDEO)

Sjajnu odluku je doneo Milinković kada je odlučio da od prvog minuta pruži priliku zlatnom omladincu Andriji Živkoviću, iako je 19-godišnji fudbaler tek pre desetak dana došao sa odmora o počeo sa treninzima. Odlučio je da pomalo rizikuje sa njim i to mu se isplatilo.

tmt_fkp-met_17.7.2015_01_21562

Iako je bilo izuzetno sparno i vruće, a vremenski uslovi za igru daleko od idealnih, igrači Partizana su od samog starta pokazali da su željni igre i fudbala i počeli da pokazuju malobrojnoj publici šta su uradili tokom pripremnog perioda.

Igrao se 16. minut kada su izveli odličnu timsku akciju, a lopta došla do Živkovića koji je majstorskim driblingom ostavio iza sebe svog čuvara i laganim udarcem savladao golmana Beljića za vođstvo svog tima.

Nisu se pošteno ni opasiljili Gornjoimilanovčani od tog pogotka, a već su po drugi put morali da vade loptu iz mreže. Božinov je ubacio loptu u šesnaesterac, a Abubakar je pokazao svoju brzinu i dugi korak, stigao do nje pre čuvara mreže gostiju i laganim dodirom je prosledio u gol.

Na isteku pola sata igre još jednom je kapitulirala odbrana fudbalera u plavim dresovima. Andrija Živković je pravio čuda na desnoj strani, uspeo da se oslobodi čuvara i centrira do Brašanca koji je neometan primio loptu, a onda je nesebično spustio Božinovu koji je probušio mrežu za svoj prvenac u novom klubu kada su u pitanju takmičarski mečevi.

Do poluvremena je moglo ovo vođstvo da bude i ubedljivije da su Abubakar i Boćinov bili malo koncentrisaniji i imali više sreće, dok je bugarskom internacionalcu poništen jedan pogodak zbog upitne ofsajd pozicije. Igrači Metalca su samo jednom za prvih 45 minuta uspeli da zaprete Živku Živkoviću, ali bez uspeha.

tmt_fkp-met_17.7.2015_01_21557

Poručio je verovatno Zoran Milinković svojim pulenima na poluvremenu da smanje malo gas u nastavku kako bi izbegli nepotrebne povrede, jer su pobedu već osigurali, a samo je bilo pitanje koliko će golova postići.

tmt_fkp-met_17.7.2015_01_21559

Zato je i pao tempo igre u drugom poluvremenu, ali daleko od toga da crno-beli nisu pretili i bili opasni, samo što su smanjili pritisak na loptu i nisu više jurišali ka golu, pa su tako gosti dobili priliku da malo i pređu na polovinu Partizana i pokušaju da dođu do počasnog pogotka.

Tačku na kraju je stavio Saša Ilić koji je u prvom minutu sudijske nadoknade fenomenalnim udarcem sa ivice šesnaesterca postavio konačan rezultat i obradovao navijače koji su došli ove večeri u Humsku da isprate polazak svog tima u odbranu titule.

PARTIZAN - METALAC 4:0

(A. Živković 16, Abubakar 20, Božinov 31, Ilić 90+1)

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Balažic, Ćirković, Jevtović, Brašanac, Babović (od 79. Lukić), A. Živković (od 71. Trujić), Aboubakar (od 63. Ilić), Božinov.

Metalac: Belić, Nikodijević, Rnić, Sedlar, Otašević, Bukorac, Mladenović, Dimitrijević, Panić (od 65. Ivanović), Merdović (od56. Brkić), Đenić (od 76. Milovanović).

Superliga Srbije, 1. kolo:

Petak

Partizan - Metalac 4:0

(A. Živković 16, Abubakar 20, Božinov 31, Ilić 90+1)

Borac - Radnički Niš 2:1

(Jevtović 61, Krstić 73 - Zemljanuhin 37)

Subota

Rad - Voždovac 17.00

Spartak - Radnik Surdulica 17.00

Jagodina - Mladost Lučani 19.00 

Novi Pazar - Javor 19.00

Nedelja

OFK Beograd - Crvena zvezda 17.00

Vojvodina - Čukarički 19.00

Tabela: Partizan 3(+1), Borac 3(+1), Crvena zvezda 0, Čukarički 0, Vojvodina 0, Jagodina 0, Rad 0, Radnik Surdulica 0, Novi Pazar 0, Mladost Lučani 0, Javor 0, Spartak 0, OFK Beograd 0, Radnički Niš 0(+1), Metalac 0(+1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA