DEJVIS KUP: Srbija ubedljivo poražena od Argentine, publika zviždala Zimonjiću zbog čudnog poteza

Argentinski dubl doneo treći poen svom timu i plasman u polufinale

  • 4

Prvo gostovanje srpskih tenisera na tlu Južne Amerike završilo se neslavno! Oslabljena reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena u trećem meču od domaćina Argentine, u četvrtfinalu Dejvis kupa - 6:2, 6:4, 6:1.

Posle neočekivanih poraza u oba meča prvog četvrtfinalnog dana, Srbija je i drugog dana ubedljivo poražena u dublu, što znači definitivan kraj. Uz Nenada Zimonjića za Srbiju je igrao Viktor Troicki, dok su argentinski par činili Karlos Berlok i Leonardo Majer.

Argentinci su bolje započeli meč. Već u trećem gemu su imali dve vezane brejk šanse, ali je naš dubl dobio je četiri vezana poena i poveo je sa sprečio domaćine da naprave brejk. Srbija je povela sa 2:1, ali je Argentina u nastavku seta osvojila sve gemove i ubedljivo došla do vođstva.

Foto: TSS Foto: TSS

Argentinci su Srbiji u 5. gemu oduzeli servis bez izgubljenog poena i poveli su sa sa 3:2, ali se nisu zaustavili na tome, već su do kraja seta napravili još jedan brejk i tako ga rešili u svoju korist sa 6:2.

Drugi set nije doneo ništa bolje. Ponovo je domaći tim u trećem gemu imao brejk šansu, samo što su je ovaj put iskoristili. Lagano su čuvali prednost i nisu dozvolili Srbiji da ijednom dođe do brejk lopte. Sa nulom su odserivirali 10. gem i poveli sa 2:0 u setovima - 6:4.

Treći set bio je čista formalnost jer su Argentinci ubedljivo trijumfovali sa 6:1. Zanimljivo, pred sam kraj publika je zviždala Zimonjiću zbog nonšalantnog izvođenja servisa.

U nedelju su na programu preostala dva meča koji neće imati nikakav rezultatski značaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scarecrow

    18. jul 2015 | 18:43

    Posteno se obrukasmo, ali to su isti ljudi koji su nam taj pehar i doneli i obradovali ovaj narod, tako da im se ne moze zameriti!

  • Nbg

    18. jul 2015 | 19:16

    Sto je bilo lepo gledati danas odbojkase, pre neki dan kosarkasice, orlice i sve koji se bore za Srbiju...

  • Casni Vitez

    18. jul 2015 | 19:33

    Uslovi za tenis u Argentini su sramota,nismo ni mi bili bas nesto ali nema veze bice bolje narednih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA