Zvezda je dva puta otvorila sezonu protiv OFK Beograda i oba puta bila prvak države!

Crveno-beli i Romantičari igraju na Vračaru od 17.00 časova

  • 10

Partizan je u petak pobedio Metalac sa 4:0 i uspešno započeo odbranu titule, a ukoliko žele da preotmu trofej komšijama fudbaleri Crvene zvezde će morati da savladaju OFK Beograd na premijeri.

Meč je na programu od 17.00 časova na Vračaru, s obzirom na to da stadion na Karaburmi ne ispunjava uslove za mečeve visokog rizika. Zvezda još od 2009. godine nije trijumfovala u gostima u prvom kolu, ali Delije svakako raduje tradicija prvog kola sa Romantičarima.

>>> EMOTIVNA KONFERENCIJA: Pižon zaplakao što će igrati protiv Zvezde (VIDEO)

O čemu se radi? Naime, Zvezda je dva puta otvorila sezonu protiv OFK Beograda i oba puta bila je šampion države. Prvi put 1951. kada su slavili sa 1:0, drugi put 20. avgusta 1994. godine. Tada je OFK slavio sa 2:1 kod kuće, a zanimljivo za Zvezdu je igrao sadašnji trener Miodrag Božović, dok je plavo-beli dres nosio generalni direktor tima sa Marakane Zvezdan Terzić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ovaj meč biće specifičan i po tome što OFK Beograd sa klupe neće predvoditi trener Vladimir Petrović Pižon koji ne može emocijama protiv crveno-belih Četvrta Zvezdina zvezda se, ipak, izvinula, navijačima Romantičara.

- Želeo bih da ovim putem objasnim navijačima razloge moje odluke da ne vodim naš tim sa klupe na meču protiv Crvene zvezde. Moj temperament je takav da sam veoma emotivan. Danima razmišljam o ovoj utakmici i mislim da bi moji pomoćnici bili korisniji od mene da sa klupe vode tim, da dođemo do prva tri boda u novom šampionatu. Objasnio sam ovo ljudima iz uprave i oni su shvatili situaciju - napisao je prvo Pižon:

>>> Zašto Pižon kaže da ne može, kada je već vodio ekipu protiv Zvezde? (VIDEO) (FOTO)

- Molim sve navijače OFK Beograda , pogotovo Plavu uniju, da ovaj moj čin ne shvate kao nepoštovanje prema njima i klubu! Kao čovek koji je rođen u blizini Omladinskog stadiona, jedno vreme čak i trenirao u OFK Beogradu, shvatam veličinu kluba za čije boje ću se boriti svim svojim snagama i ne smatram ga 'manjim' od kluba u kom sam proveo dugi niz godina! Klub čije su boje branili Moša, Tirke, Sava, Skoblar, Paja, Santrač, Stipe, Petko, kasnije Bane Ivanović, klub koji u svom grbu sa ponosom nosi ime glavnog grada i njegov najveći simbol - belu tvrđavu, uvek je imao moje izrazito poštovanje.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

OČEKIVANI SASTAVI

OFK BEOGRAD: Čupić, Ješić, Planić, Savić, Zlatković, Gajić, Liščević, Antić, Jovanović, Dražić, Antić.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Rendulić, Pavićević, Ibanjez, Kovačević, Stojanović, Katai, Vered, Parker, Vieria.

POSLEDNJIH PET SUSRETA

OFK Beograd - Crvena zvezda 2:4

Crvena zvezda - OFK Beograd 2:1

Crvena zvezda - OFK Beograd 4:2

OFK Beograd - Crvena zvezda 1:2

Crvena zvezda - OFK Beograd 1:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    19. jul 2015 | 10:29

    Sta da vodis namestenu utakmicu . To je bruka i sramota i treba ti zabraniti da radis u fudbalu sad si veliki zvezdas a sta si bio dok si vodio radniki nb.

  • vuk

    19. jul 2015 | 10:20

    E sad je drugacije vreme,OFK vise nije lagan zalogaj!!! Hahaha smesno je sve u vezi sa zvezdom i zvezdanom!

  • Kazahstan

    19. jul 2015 | 10:12

    Nameštaju od samog starta,zato su I bili prvaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA