TRANSFERI: Savić stiže u Atletiko, završena saga o Bentekeu!

Završen je još jedan dan pun uzbuđenja, budite i prvog dana naredne nedelje uz Telegraf Sport

  • 14

Završen je još jedan dan na letnjoj fudbalskoj pijaci. Ponovo je bilo dosta uzbuđenja i interesantnih transfera i tračeva.

Budite i u ponedeljak uz Telegraf Sport, i pratite šta će se to zanimljivo dogoditi sledeće nedelje.

Evo i koji su poslovi na fudbalskom tržištu završeni u nedelju 19. jula.

Liverpul i Aston Vila su se dogovorili o transferu Kristijana Bentekea.

Atletiko Madrid je dobio Stefana Savića od Fiorentine.

Mančester Siti doveo Oskara Robertsa iz Fulama.

Golman Rada Boris Radunović prešao u Atalantu.

Aleksandar Mitrović stigao u Njukasl na lekarske preglede.

21:58 - DROGBA RAZMIŠLJA O MLS

Jedno od pitanja koja se postavljaju ovog leta jeste i gde će Didije Drogba odigrati svoju verovatno poslednju sezonu, pre nego što sedne u fotelju funkcionera Čelsija. Sam fudbaler je potvrdio da se trenutno nalazi u pregovorima sa jednim klubom iz MLS lige, a pretpostavlja se da je u pitanju Čikago Fajr.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

21:28 - PREMIJERLIGAŠI U TRCI ZA SAKOOM

Bakari Sako nalazi se na meti nekoliko klubova iz Premijer lige. Posle Aston Vile i Evertona u trku za njegovim potpisom uključio se i debitant Bornmaut. Sako je prošlog meseca napustio Vulverhempton, jer se nije dogovorio oko produžetka ugovora.

21:05 - RONALDINJO PREDSTAVLJEN

Legenda brazilskog fudbala Ronaldinjo, vratio se u rodnu zemlju gde je potpisao ugovor sa Fluminenseom. Iskusni vezista je već zadužio novu opremu i predstavljen je kao pojačanje pre utakmice protiv Vasko da Game.

20:32 - SEĆATE LI SE NJEGA?

Entoni Le Talek je nekada došao u Liverpul kao ogromno pojačanje i nada francuskog fudbala. Ništa od toga nije opravda, a sada posle nekoliko sezona u Valensijenu prešao je u grčki Atromitos sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

20:00 - SAVIĆ DEFINITIVNO U ATLETIKU

Dogovor Fiorentine i Atletiko Madrida je pao. Stefan Savić će preći u redove "jorgandžija" za 12 miliona evra i uz to će put Firence krenuti i Mario Suarez. Očekuje se da oba igrača budu na lekarskim pregledima u ponedeljak.

19:37 - MITROVIĆ SLETEO U NJUKASL

Srpski napadač Aleksandar Mitrović nalazi se u Njukaslu, gde će u ponedeljak potpisati ugovor sa Premijerligašem, koji je za njega platio Anderlehtu 18,7 miliona evra.

19:30 - ČELSI ŠALJE ŠPANCA NA POZAJMICU

Oriol Romeu nema mesta u Čelsiju ni treću sezonu zaredom od kada je stigao u klub, pa će i u narednoj igrati na pozajmici. Posle Valensije i Štutgarta sreću će potražiti u Lesteru, pišu engleski mediji.

19: 26 - DI MARIA SAD SKUP PARIŽANIMA

Prelazak Anhela Di Marie u Pari Sen Žermen je u zastoju, jer Mančester junajted ne želi da ga prodaje ispod 75 miliona evra, koliko ga je platio kada ga je dovodio iz Reala. To je u ovom trenutku preveliki zalogaj i za bogate "svece".

16:30 - STEFAN SAVIĆ PRODAT ATLETIKU!

Čelnici Fiorentine su vratili Stefana Savića sa ukrcavanja u avion za turneju po SAD, jer je pao dogovor sa Atletiko Madridom, gde će crnogorski reprezentativac nastaviti karijeru. Italijanski mediji pišu da su "ljubičasti" prihvatili ponudu Madriđana od 15 miliona evra za nekadašnjeg štopera Partizana.

15:58 - SITI KUPIO IGRAČA FULAMA

Mančester siti je izdvojio 11 miliona funti (15,8 miliona evra) za 18-godišnjeg veznog igrača Fulama Patrika Robertsa, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa "građanima". Roberts je treće pojačanje Sitija, posle Fabijana Delfa i Rahima Sterlinga.

15.49 - GECE OSTAJE U BAJERNU

Trener fudbalera minhnenskog Bajerna Pep Gvardiola demantovao je danas da će Mario Gece preći u Juventus.

- Mario je vrhunski igrač i potreban je Bajernu. Nismo pregovarali ni sa jednim klubom u vezi njegovog transfera. Gece će biti u sastavu za predstojeću sezonu i nemam više šta da dodam na tu temu - rekao je Gvardiola na konferenciji za medije u Kini, gde se Bavarci nalaze na pripremama.

15:02 - SPORTING SE POJAČAO IZ RIVERA

Doskorašnji fudbaler River Plejta Teofilo Gutijerez novi je napadač lisabonskog Sportinga, potvrđeno je na sajtu tog kluba. Reprezentativac Kolumbije potpisao je trogodišnji ugovor, u kojem izlazna klauzula iznosi 40 miliona evra.

Gutijerez je za prethodne dve sezone u dresu argentinskog velikana odigrao 70 utakmica i postigao 28 golova.

14.29 - LIVERPUL ŠALJE PONUDU ZA ILJARAMENDIJA

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Španski mediji tvrde da će Liverpul u skorije vreme poslati ponudu Realu za Iljaramendija vrednu oko 14 miliona funti.

14.01 - GOMEZ U BEŠIKTAŠU

Italijanski i turski mediji prenose da će u narednih 48 sati biti potvrđen transfer Marija Gomeza u Bešiktaš. Fjorentina bi trebalo da dobije nešto više od 5.000.000 evra.

13.26 - TOMAS MILER ZAMENA ZA VAN PERSIJA

ESPN je tokom dana preneo informaciju da će Junajted poslati ponudu Bajernu za Tomasa Milera. Novac ne predstavlja problem za Đavole koji su već doveli Švajnštajgera iz Minhena. Napadač im je potreban, a moguće je da će na Old Traford doći i Miler i Kavani.

13:19 - GECE I JUVE SE DOGOVORILI

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mario Gece je pristao, na potezu je Bajern. Juventus je postigao usmeni dogovor sa veznim igračem Bavaraca za koga je pripremio petogodišnji ugovor vredan 6 miliona evra - po sezoni. Sada je na redu teži deo. Da bjankoneri ubede Nemce da prodaju junaka Nemačke sa poslednjeg Mundijala.

13:04 - SALAH SE ODLUČIO ZA ROMU

Egipćanin Mohamed Salah neće se dugo zadržavati u Čelsiju gde se vratio posle isteka pozajmice u Fiorentini. Njegov naredni klub biće Roma, saznaju italijanski i engleski mediji, koja je i u januaru želela da ga angažuje, ali tada nije došlo do sporazuma. Salah se odlučio za Rimljane zbog izazova koji pruža Liga šampiona, a igraće takođe na pozajmici.

12:18 - KRAJ SAGE: BENTEKE U LIVERPULU!

Posle višenedeljnih peripetija konačno možemo da kažemo da će Kristijan Benteke u narednoj sezoni predvoditi napad Liverpula! Engleski mediji su preneli da će Belgijanac u ponedeljak u Londonu obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor sa novim klubom, čiji su predstavnici tokom vikenda pronašli dogovor sa vođstvom Aston Vile u vezi sa visinom obeštećenja i načinom isplate 46,1 miliona evra, koliko iznosi transfer.

11.21 - LAKAZETE ODJAVIO ARSENAL I LIVERPUL

Napadač Liona ne želi da se seli na Ostrvo! Tačnije, ne želi da ide nigde iz kluba, što je jasno stavio do znanja svima.

- Želim da pokažem svima da je moja glava u Lionu. I pre sam govorio da želim da ostanem u klubu. Interesuje me fudbal, a ne novac - rekao je Lakazete.

10.46  SITI DOVEO NOVOG NAPADAČA

Fudbalski klub Mančester Siti potpisao je jednog od najtalentovanijih igrača na Ostrvu Patrika Robertsa. Roberts ima 18 godina i igra na poziciji bočnog napadača, a Siti je za transfer Fulamu izdvojio pet miliona funti sa opcijom da cena poraste za još pet.

10.23 - IBRA I MILAN? IZGLEDA DA JE SVE GOTOVO...

Zlatan Ibrahimović je, prema navodima francuskih medija, razgovarao sa čelnicima PSŽ-a i tražio da se preseli u Milan. Molba mu je uslišena i Rosoneri će morati da plate Svecima oko 5.5 miliona evra. Ibri sledeće leto ističe ugovor i vratiće se u klub odakle je za 21 milion prodat upravo u Pariz.

10.00 - DŽEKO SADA U ARSENALU?

Edin Džeko pokušava na sve načine da napusti Mančester Siti. Već je bio viđen njegov transfer u Romu, ali se u trku uključio i Arsenal. Engleski mediji prenose da je Venger već kontaktirao reprezentativca BIH.

09.53 - GOLMAN RADA ZVANIČNO U SERIJI A

Dosadašnji golman Rada Boris Radunović oduševio je stručni štab Atalante pa je klub iz Bergama rešio da otkupi njegov ugovor od Građevinara. Italijanski mediji prenose da je Atalanta već završila sve formalnosti oko transfera i da preostaje da mladi golman bude promovisan kao novi član ekipe iz Bergama.

09.45 - NEPRISTOJNA PONUDA ZA TOTIJA

Turska Antalija poslala je ponudu Frančesku Totiju vrednu 10 miliona evra po sezoni da se preseli u njihove redove. Podsetimo, Ronaldinjo im je izmakao, ali je stigao Eto.

9.36 - VIDAL JOŠ NIJE BAJERNOV

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izvršni direktor fudbalskog kluba Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige izjavio je da Čileanac Arturo Vidal još nije igrač bavarskog tima.

- Još ne mogu da potvrdim dolazak Vidala. Moraćemo još malo da sačekamo - rekao je Rumenige I dodao da se, uprkos komplikacijama tokom transfera, nada dolasku Čileanca u klub.

9.28 - JARMOLENKO U STOUKU

Krilni vezista Dinama iz Kijeva Andrej Jarmolenko na korak je od prelaska u Stouk za 13.5 miliona funti. On će najverovatnije stići kao rezervna opcija za Đerdana Šaćirija koji neće na Ostrvo.

9.20 - GERET BEJL I JUNAJTED

Luj van Gal je zagolicao maštu navijača Junajteda izjavom da će sledeće pojačanje Đavola biti veliko iznenađenje, a engleski mediji otkrivaju da je u pitanju Geret Bejl. Velšan se već dva prelazna roka vezuje sa Junajetdom koji je spreman da isplati punu sumu za njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogogo

    19. jul 2015 | 11:45

    Bejl,najveće drvo u istoriji fudbala!Ko i zašto toliko duva njegove transfere nikad mi neće biti jasno!?!?

  • MrKaranovichD

    19. jul 2015 | 14:07

    Ovaj gvardiola nije normalan prodao svajnija gece u juve a sad i miler prije toga kros otisao pa stvarno samo nojer i lam ostali

  • Anonimus

    19. jul 2015 | 13:24

    Benteke u Liverpulu!? Pa bolje da je ostao u Aston V.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA