Ima li kraja Nadalovom Monte Karlu (VIDEO)

Španski as ima sedam uzastopnih trijumfa, što nije pošlo za rukom ni jednom drugom teniseru na turnirima iz masters serije, ove godine pita se i Đoković

  • 0

Rafael Nadal je teniser s najviše titula na jednom turniru iz masters serije i s najviše uzastopnih trijumfa na istom takmičenju te kategorije. Reč je o Monte Karlu, gde španski as ne zna za poraz još od 2005.

Sa Švajcarcem Rodžerom Federerom je rekorder po broju titula na mastersima (19), a u Monte Karlu ih je uzeo čak 7. Na šljaci u mondenskom letovalištu Kneževine Monako ima skor 39-1, a jedini put je izgubio na debitantskom učešću 2003, kada ga je u trećem kolu savladao Argentinac Giljermo Korija. "Španski bik" mu se revanširao u finalu dve godine posle.

Uoči ovogodišnjeg takmičenja Nadalu je ukazana počast kao najvećoj legendi turnira. Direktor Željko Franulović, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, poklonio mu je kolaž sa svih sedam trijumfa.

Sada je u Monte Karlu pitanje svih pitanja može li Nadal da trijumfuje i osmi put uzastopno, s obzirom na to da ovaj put igra najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji nije učestvovao prošle godine, kada su protivnici pred njim padali kao snoplje u prvom delu sezone.

Đoković i Nadal kao prva dva nosioca mogu da se sretnu samo u finalu. Bio bi to onda njihov osmi okršaj za trofej na masters turnirima (najviše ih je bilo između Nadala i Federera - 9).

Jedno od tih finala odigrali su baš u Monte Karlu 2009, što im je i jedini susret na tom turniru. "Kralj šljake" je pobedio sa 6:3, 2:6, 6:1. Tada mu je Đoković prvi put uzeo set na zemljanoj podlozi, a prošle godine je i prekinuo njegov pobednički niz na šljaci u međusobnim duelima.

Posle 9:0 za Nadala, sada je 9:2, pošto mu je Nole održao lekciju u finalu i u Madridu i odmah zatim u Rimu.

I vrapci znaju da je Đoković tukao Nadala poslednjih sedam puta i da su sve to bila finala. Srpski teniser uverava da je spreman za sezonu na šljaci, Nadal se na njoj oseća kao riba u vodi. Franulović bi bio presrećan da u subotu rekete ukrste njih dvojica.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA