TRANSFERI: Kuranji se vratio u Nemačku posle 5 godina, Fiorentina odustala od srpskog omladinca

Ovo ste danas mogli da saznate o transferima fudbalera

  • 7

Spuštamo zavesu na još jedan dan na letnjoj pijaci. U četvrtak je transfer bomba zvana Arturo Vidal konačno odjeknula, a dan kasnije nije bilo "zvučnih" prelazaka, ali jeste nagoveštaja da bi isti mogli da uslede već u subotu, pa tako izdvajamo da će srpski omladinac Sergije Milinković-Savić karijeru nastaviti u Laciju, jer je Fiorentina odustala iako je nudila Genku više novca od Rimljana.

Islandski napadač Finbogason blizu je prelaska u Olimpijakos, a sapunica zvana "Di Marija u Pari Sen Žermenu" bi konačno trebalo da dobije soj epilog u narednim danima, ako već nije, pošto su neki mediji već objavili da je transfer Argentinca iz Mančestera u redove "svetaca" samo pitanje vremena.

Ostanite i sutra uz Telegraf sport, a u nastavku se podsetite šta se danas dešavalo širom Evrope.

22:00 - KURANJI SE VRATIO U NEMAČKU

Bivši nemački reprezentativac Kevin Kuranji vratio se posle pet godina u Bundes ligu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Hofenhajmom, objavio je danas taj klub. Tridesettrogodišnji napadač igrao je od 2010. za Dinamo iz Moskve, nakon što je prethodno sa velikim uspehom branio boje Štutgarta i Šalkea.

- Nakon pet godina u Rusiji veoma sam motivisan da se još jednom dokažem u Bundes ligi - rekao je Kuranji.

U dresu nacionalne reprezentacije Nemačke Kuranji je odigrao 52 utakmice i postigao 19 golova.

20:24 - I MANKILJO U MARSEJU

I još jedna vest sa Velodroma... Posle Dijare, novi igrač Olimpika postao je i desni bek Havijer Mankiljo, koji će igrati na pozajmici u francuskom klubu. Stiže iz Liverpula, gde ga je Atletiko Madrid poslao na pozajmicu na jednu sezonu.

19:40 - DIJARA STIGAO NA VELODROM

Iskusni vezni fudbaler Lasana Dijara (30) obavezao se na vernost Olimpiku iz Marseja u koji je prešao kao slobodan igrač, pošto je još prošlog leta dobio otkaz u moskovskoj Lokomotivi zbog svađe sa trenerom Kučukom. Od tada je bio bez kluba. Sa Marsejom je potpisao četvorogodišnji ugovor.

18:38 - TOTENHEM "ZAGRIZAO" ZA SLOVENCA

Josip Iličić bi ovog leta mogao da napusti Fiorentinu i preseli se u Totenhem, koji bi za njega platio oko 8 miliona evra ili keš plus rumunski defanzivac Vlad Kirikeš. Londonski tim je u potrazi za pojačanjima pošto su ga napustili Kapoue, Paulinjo, Stambuli i Kabul. Skauti Pevaca bili su impresionirani formom Slovenca u finišu sezone kada je na 9 poslednjih mečeva postigao čak 7 golova.

17.54 - OLIMPIJAKOS DOVODI ISLANĐANINA

Prvak Grčke u poodmaklim je pregovorima sa islandskim napadačem Alfredom Finbogasonom (26), fudbalerom koji je ostavio sjajan utisak za dve sezone u Herenvenu za koji je na 65 utakmica postigao 53 gola. Prethodnu sezonu igrao je za Sosijedad gde nije imao ni blizu takav učinak (23/2), ali u Olimpijakosu i pored toga veruju da je on pravo rešenje za mesto u napadu.

17.26 - PREOKRET U SLUČAJU SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ

Kako piše rimska Republika, Fjorentina se navodno povukla iz trke, jer nije htela da bude plan B i povukla je ponudu od 10 miliona evra za Sergeja Milinkovića - Savića, pa je Lacio trenutno najbliži da dovede vezistu Genka.

U priču se poslednja uključila Sampdorija, prenose mediji na Apeninima, koja je i prošlog leta htela Milinković-Savića za 450.000 evra, ali je on iz Vojvodine otišao u Belgiju.

16.52 - ROMA NEĆE NEMANJU VIDIĆA

Sportski direktor Rome Valter Sabatini odbacio je mogućnost da dovede fudbalera Intera Nemanju Vidić jer je po njegovom mišljenju preskup i star.

Srpski defanzivac, koji ima 33 godine, najplaćeniji je igrač milanskog tima sa platom od četiri miliona evra godišnje, što je preveliki ugovor za Romu.

16.18 - RADONJIĆ KONAČNO U ZVEZDI?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Čaršijom je prostrujala informacija da je Nemanja Radonjić na korak od Zvezde i da se samo čeka potvrda Grofa Božovića. Bivši fudbaler Partizana, a sada Rome, nikada nije krio koliko voli Zvezdu i činilo se da će doći na Marakanu već prvog dana prelaznog roka.

Međutim, Roma je zatezala što je i sam radonjić ranije potvrdio Telegrafu >>>> OPŠIRNIJE OVDE

15.41 - DRAKSLER U VOLFSBURGU

Ukoliko prodaju Ivana Perišića i Kevina De Brujnea, Vukovi će pokušati da dovedu Julijana Drakslera iz Šalkea. Time bi pokvarili posao Juventusu koji je prvi u redu za njegov potpis.

15.00 - MIHA PRIZIVA FUDBALERA ROME

Trener Milana Siniša Mihajlović uveren je da će Alesio Romanjoli doći u Milan, ukoliko odluči da napusti Romu. Podsetimo, o Romanjoliju se poslednjih nekoliko dana dosta pisalo.

14.50 - IZGLEDA DA SE DI MARIJA SELI U PARIZ

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Frans fudbal javlja da je postignut dogovor Mančester junajteda i Pari Sen Žermena oko Anhela Di Marije. Navodno, Đavoli su pristali da prodaju Argentinca za 65.000.000 evra. Ubrzo se očekuje potvrda ovog transfera.

14.07 - LJORENTE U ARSENALU?

Tobdžije su se uključile u trku za napadačem Juventusa Fernanda Ljorenteja kom su mnogi savetovali da je Arsenal upravo najbolje okruženje za njega. Ovu vest preneo je italijanski Tutosport.

13.29 - VUČINIĆ DOBIO SAIGRAČA IZ ŠALKEA

Peruanski fudbalski internacionalac Džeferson Farfan prešao je iz Šalkea u Al Džaziru, saopštio je klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Farfan je potpisao trogodišnji ugovor sa Al Džazirom - navodi se na zvaničnom Tviter nalogu kluba iz Abu Dabija, čija je najveća zvezda Crnogorac Mirko Vučinić.

Ugovor koji je potpisao 30-godišnji napadač, vredan je sedam miliona evra.

13.11 - KARVALJO MOŽE U PSŽ, ALI ZA 45 MILIONA EVRA

Vezista Sportinga Vilijam Karvaljo može ići u PSŽ ukoliko Sveci pristanu da plate obeštećenje od 45 miliona evra. Može i 35, plus 10 milona kroz bonuse. Portugalsi mediji prenose da su čelnici Sportinga ovu vest već saopštili Francuzima.

12.45 - ČUDAN ZAHTEV JUNAJTEDA UPUĆEN RAMOSU

Mančester junajted po svaku cenu želi da dovede Serhija Ramosa na Old Traford. Toliko da su defanzivcu preneli poruku da javno zatraži od kluba transfer.

Florentono perez je već odbio dve ponude za Ramosa, koji sa suprugom uči engleski, a problem bi mogao da bude i to što Sehio ne želi da omalovažama klub za koji je odigrao oko 300 mečeva i čiji je sada kapiten.

12.39 - IBRA HOĆE STOPAMA PIRLA I DŽERARDA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zlatan Ibrahimović je neočekivano postao zvezda prelaznog roka i činilo se da će se vratiti u Milan, sve dok se u trku niju ukljkučio i Mančester junajted.

Ibra je gazdama PSŽ-a, s kojim ima ugovor do leta 2016. godine, već rekao da bi voleo da napusti Pariz, a prema njegovim poslednjim najavama mogao bi da se utisne u MLS ligu. Da li sada ili za par godina...

- Voleo bih da igram u SAD. Mislim da bi to bilo neverovatno iskustvo za mene. Vidim da fudbal tamo raste dosat u poslednjih nekoliko godina. Ipak, ne bih samo otišao zbog imena, nego da doprinesem osvajanju trofeja - rekao je Ibrahimović.

12:19 - JUVENTUSOVA PONUDA ZA KURZAVU

Juventus je dovodio do sada napadače, a sada je red na pojačanja u defanzivi. Prvi pik "stare dame" je Lajvin Kurzava, a navodno je ponuda vredna između 15 i 15 miliona evra, već poslata u Monako.

11:56 - BILIĆ POZAJMLJUJE HRVATSKOG BISERA

Trener Vest Hema Slaven Bilić želi da dovede na pozajmicu Alena Halilovića iz Barselone. Talentovani tinejdžer teško da će i ove godine dobiti značajniju minutažu u katalonskom timu, bivši hrvatski selektor mu nudi igranje na seniorskom nivou.

11:40 - JOVETIĆ DVE GODINE U INTERU

Kako javljaju britanski mediji Stevan Jovetić se preselio iz Mančester Sitija u Inter. Crnogorski reprezentativac će biti pozajmljen neroazurima na dve godine, što baš i nije čest slučaj u svetu fudbala. Ovo znači da će 26-godišnji napadač po isteku pozajmice imati još samo godinu dana do kraja ugovora sa "građanima.

11:22 - JOŠ MALO VESTI IZ ASTON VILE

Nakon što je potvrđeno da je Lorijan prihvatio ponudu za Džordana Ajua, Aston Vila nastavlja da se pojačava. Klub iz Birmingema trenutno važi za favorita u trci za Estebanom Kambijasom koji je napustio Lester.

11:01 - MOHAMED SALAH JE RAZREŠIO JEDNU MISTERIJU

Definitivno je da Mohamed Salah neće nastaviti karijeru u Fiorentini. To je potvrdio Egipćanin na svom Tviter profilu najavivši da će uskoro promeniti sliku na kojoj je u ljubičastom dresu. Pretpostavlja se da će ofanzivni vezista preći u Romu.

10:44 - PRIHVAĆENA PONUDA VILE

Aston Vila je nedavno ponudila Lorijenu 12 miliona funti za Džordana Ajua, a kako javlja Skaj sports Francuzi su odlučili da prihvate tu ponudu. Zvanična potvrda se očekuje u toku dana.

10:28 - ŽIRU PRODUŽIO UGOVOR

Arsen Venger ima jednu brigu manje. Olivije Žiru je pristao da produži ugovor sa Arsenalom do 2018. godine i na taj način je drugim klubovima skrenuta pažnja da ne pokušavaju da ga ukradu.

10:11 - ĐURIČIĆ OPET U PREMIJER LIGI

FOto: AP/Tanjug FOto: AP/Tanjug

Srpski reprezentativac Filip Đuričić vratio se u Benfiku posle neuspešne pozajmice u Sautemptonu. Međutim, uskoro bi mogao opet put Ostrva. Engleski mediji pišu da su za njega zainteresovani Bornmaut i Norič.

10:00 - NJUKASLOV BISER GLAVNA META TOTENHEMA

Saido Berahino je eksplodirao prethodne sezone u dresu Vest Hema zbog čega se veliki broj timova raspituje za njegovo zdravlje. Jedan od njih je i Totenhem koji želi da u šicu upari napadački par koji je igrao u mladoj reprezentaciji Engleske, Berahino - Kejn.

Tržišna vrednost momka koji je prethodne godine dao 20 golova je oko 15 miliona funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    24. jul 2015 | 10:58

    Njukaslov biser Berahino koji je prosle godine igrao u west hemu?!?!?! Sta jos necu da procitam a decko prosle godine igrao u west bromvicu :)

  • Boogy

    24. jul 2015 | 16:24

    Ako je ovo tacno za Jovetica onda je Inter odradio genijalan posao. Pozajmica na 2 godine, a posle toga mu ostaje jos godina ugovora. Koji su paceri ovi Sitijevci.

  • napred ZVEZDA

    24. jul 2015 | 18:45

    ako ga niko nece VIDICA neka dodje u ZVEZDU, proveren igrac, ZVEZDINO DETE....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA