Hulka "povukli" sa žreba za Mundijal zbog žalbi na rasizam u Rusiji

Brazilski fudbaler koji se pre nekoliko dana požalio da je skoro na svakoj utakmici u ruskom šampionatu izložen rasističkim uvredama, neće biti deo žreba kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2018. godine

  • 1

Napadač Zenita iz Sankt Peterburga Brazilac Hulk povučen je iz učešća u subotnjem žrebu kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji, samo par dana pošto se žalio na rasizam u ruskom fudbalu, objavio je Rojters.

Brazilskog internacionalaca će u ulozi jednog od asistenata na žrebu zameniti bivši kapiten reprezentacije Rusije Aleksej Smertin, saopštila je FIFA dodajući da se Hulk povukao zbog klupskih obaveza. Zenit u nedelju igra meč ruskog šampionata protiv Urala u gostima.

Hulk je inače, ranije izjavio da će mu biti velika čast da učestvuje u žrebu.

- Počastvivan sam što ću učestvovati na ovoj svečanosti, kojom će zvanično biti otvoren put ka Mundijalu. Lično sam se dobro prilagodio životu u Rusji, a moja porodica voli život u Sankt Peterburgu - rekao je Hulk.

On je naglasio da rasizma ima skoro na svakoj utakmici u Rusiji, ali da se o tome ne čuje mnogo o svetu.

- To se stalno dešava, nekada me to baš nerviralo,. ali sada sam se navikao i samo pošaljem poljubac navijačima - rekao je Hulk novinarima na treningu u ponedeljak. Na ceremoniji žreba, jedan od onih koji će izvlačiti grupe biće i najbolji mladi golman sveta reprezentativac Srbije Predrag Rajković, i to u odabranom društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birofa, Dijega Forlana, Samjuela Etoa, Aleksandra Keržakova i Rinata Dasajeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vjeko

    26. jul 2015 | 09:04

    Cim cujem da rojters nesto prenosi, uzmem to sa golemom rezervom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA