KOŠARKAŠKA PIJACA: Barsa dovela Aroja, Milutinov oblači crveno-beli dres?

Nove košarkaške transfer vesti...

  • 1

Nekadašnji košarkaš Galatasaraja Karlos Arojo novi je igrač Barselone, objavljeno je na sajtu španskog kluba.

Portorikanski plejmejker potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, u koju dolazi iz ekipe Kangerusa. Arojo ima bogato NBA iskustvo gde je devet sezona nastupao za Toronto, Denver, Jutu, Detroit, Orlando, Majami i Boston.

Evropsku karijeru započeo je u Taukeramici, a bio je član Makabija i Bešiktaša. On je prvi deo prošle sezone u dresu Galatasaraja u turskom šampionatu prosečno postizao 15,5 poena, pet asistencija i 1,8 skokova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov nalazi se na meti Olimpijakosa, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Sportando.

Reprezentativac Srbije, koji je na ovogodišnjem draftu izabran kao 26 pik u prvoj rundi, prethodno se spominjao kao potencijalno pojačanje drugog grčkog giganta - Panatinaikosa.

Prošle sezone u ABA ligi Milutinov je prosečno beležio 9,8 poena i 7,6 skokova, a sa ekipom Partizana ima osvojene dve titule prvaka države i jednu ABA ligu. Prethodnih dana veliko interesovanje za Milutinova pokazao je i Efes, srpskog trenera Dušana Ivkovića.

Šampion Grčke se u ovom prelaznom roku već pojaačao dovođenjem reprezentativca Italije Danijela Heketa (Armani), Patrika Janga (Galatasaraj) i Di Džej Strouberija (Karšijaka).

Još vesti iz košarke...

Doskorašnji član Lokomotive Ričard Hendriks novi je član Unikahe, potvrđeno je na sajtu španskog kluba.

Tokom karijere američki košarkaš nastupao je za univerzitet Alabama, sa kojeg ga je 2008. godine kao 49. pika draftovao Golden Stejt. Ipak nije uspeo da se izbori za minutažu, pa je uglavnom igrao u razvojnoj ligi.

Evropsku karijeru započeo je u Granadi, a potom je nastupao za Makabi i Armani, dok je prethodne dve sezone proveo u Lokomotivi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA