Muamba izašao iz bolnice i klanja se lekarima

Igrač Boltona koji je 78 minuta bio klinički mrtav okarakterisao reakciju lekara kao presudnu u njegovom čudesnom oporavku

  • 0

Za vikend je tragedija u Italiji pogodila svetski fudbal, ali već danas je stigla jedna lepša vest. Za razliku od preminulog Pjermarija Morosinija, fudbaler Boltona, Fabris Muamba je imao sreće. Posle skoro mesec dana bolničkog lečenja i srčanog udara, tamnoputi vezista je napustio londonsku bolnicu.

- Naravno da sam presrećan što sam konačno napustio bolnicu i došao kući. Želim da javno odam priznanje i zahvalnost kompletnom osoblju bolnice u kojoj sam bio lečen. Odigrali su ogromnu ulogu u mom oporavku. Njihova posvećenost, profesionalizam i stručnost su prosto neverovatni i zauvek ću im biti dužnik. Sada želim da nastavim sa oporavkom i uživam u krugu porodice koja mi je mnogo nedostajala - rekao je prvotimac Boltona po izlasku iz bolnice.

Muamba je 17. marta doživeo infarkt na terenu i bio je klinički mrtav ukupno 78 minuta. Brza reakcija pripadnika hitne pomoći, a potom i lekara i osoblja u londonskoj bolnici su digli Muambu "iz mrtvih". Stručnjaci su njegov oporavak okarakterisali kao čudo medicine, ali se ne zna da li će fudbaler Boltona opet moći da zaigra fudbal.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA