GOREĆE OSTRVO: Englezi i Škoti u istoj grupi, težak posao za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru!

Interesantni su sastavi kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018 godine

  • 2

Završen je žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Srbija je prošla sasvim dobro i može se reći da nikada nije imala bolju grupu u kvalifikacijama za neko veliko takmičenje, ali zato u preostalih osam grupa biće vrlo interesantnih mečeva.

>>> SREĆA UZ SRBIJU: Srpska reprezentacija nije imala nikada lakšu grupu u kvalifikacijama!

Grupa A je poprilično jaka sa Holandijom i Francuskom ka glavnim favoritima u njoj, ali tu je i reprezentacija Švedske, kao i timovi Bugarske, Belorusije i Luksemburga.

Portugalija je imala dosta sreće, ali kao i našoj selekciji grupa se može lako iskomplikovati ukoliko budu ušli u kvalifikacije po principu "lako ćemo", jer su tu Švajcarska, Mađarska i Letonija, a sa Grci najbolje znaju koliko je napredovao fudbal na Farskim ostrvima.

Svetski šampion, Nemačka će imati pšoprilično lak posao u grupi gde su joj najveći protivnici Česi, dok je prilično ujednačena grupa E u kojoj su glavni konkurenti Rumunija, Danska, Poljska i Crna Gora.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izuzetno će biti zanimljiva grupa F, jer se u njoj nalaze Engleska i Škotska iz vrlo dobro poznatih političkih odnosa dve zemlje i vekovne borbe Škota za nezavisnost od Velike Britanije. Uz njih su tu i Slovačka i Slovenija.

Veliku borbu će voditi i Španija i Italija za prvo mesto u grupi G, kao i Bosna i Hercegovina sa Belgijancima i Grcima u grupi H. Čini se da je nekako najteža možda grupa I u kojoj je reprezentacija Hrvatske. U ovoj grupi ima pet selekcija, a tu su još i Turska, Ukrajina i Island i Finska.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na Svetsko prvenstvo u Rusiji će se direktno plasirati pobednici svoh devet grupa, dok će osam drugoplasiranih timova igrati baraž. Najslabija drugoplasirana reprezentacija neće ići u baraž. Kvalifikacije za Mundijal počinju 4. septembra 2016. godine.

Evo kompletnog sastava svih grupa:

A: Holandija, Francuska, Švedska, Bugarska, Belorusija, Luksemburg.

B: Portugalija, Švajcarska, Mađarska, Farska Ostrva, Letonija, Andora.

C: Nemačka, Češka, Severna Irska, Norveška, Azerbejdžan, San Marino.

D: Vels, Austrija, Srbija, Republika Irska, Moldavija, Gruzija.

E: Rumunija, Danska, Poljska, Crna Gora, Jermenija, Kazahstan.

F: Engleska, Slovačka, Škotska, Slovenija, Litvanija, Malta.

G: Španija, Italija, Albanija, Izrael, Makedonija, Lihtenštajn.

H: Belgija, BiH, Grčka, Estonija, Kipar.

I: Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska, Finska.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA