Hejnkes: Madriđani, uvek smo vam bili dželat

Trener Bajerna se ne plaši Reala kojem je pre 14 godina doneo titulu čekanu 32 godine

  • 0

On je trener koji je Real Madridu doneo titulu prvaka Evrope čekanu 32 godine u onom čuvenom finalu na "Amsterdam Areni" kada je Peđa Mijatović zavio Juventus u crno. Sada, 14 godina posle, prekaljeni stručnjak Jup Hejnkes će pokušati da sa Bajernom zaustavi Madriđane ka pohodu na deseti evropsku krunu. Pokušaće da svoje Bavarce odvede do finala koje se igra upravo na njegovoj "Alijanc Areni". Kud ćete veći motiv od toga pred sutrašnji okršaj u prvom meču polufinala Lige šampiona?

- Murinjo je osvajao trofeje gde god je radio. Real je ove godine sjajan, još su bolji nego prošle, ali mislim da smo i mi napravili neke sjajne stvari ove sezone u Ligi šampiona. Uostalom, Bajern je uvek bio dželat Real Madridu. Tu je i jedinstvena prilika da igramo finale na svom stadionu. To se pruža samo jednom u životu - optimista je Hejnkes.

Trener Bavaraca se ne plaši Madriđana i da veruje da može da ih eliminiše.

- Znam sve o Realu. Gledao sam ih više puta ove sezone i nije slučajno što su prvi u Primeri i što imaju četiri boda predsnoti nad jednom Barselonom. Ali, ukoliko budemo imali pravi pristup, možemo do uspeha. Pokazali smo ove sezone u Ligi šampiona za šta smo sposobni. Imamo sjajne individualce, sposobne da jednim potezom reše meč.

Bajern dočekuje "kraljeviće" posle izgubljene šampionske trke sa Borusijom iz Dortmunda i sa kritikovanim Arjenom Robenom koji nije u formi.

- Roben je promašio penal u Dortmundu, pa šta? To se svima dešavalo. I Pele i Maradona i Zidan su grešili sa bele tačke. Nije nam Roben problem. Najbitnije je da odigramo dobro u defanzivi. Naš fudbal je manje fizički, a više taktički zahtevan. Mislim da smo među tri najbolja tima u Evropi i da zaslužujemo ogroman respekt - kategoričan je strateg Bavaraca.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA