Upoznajte protivnike Orlova! Deluje lako, ali Srbiju čeka težak put do Mundijala!

Kada se pogleda na papiru sigurno je da je srpska reprezentacija najkvalitetnija u ovoj grupi i favorit, ali do sada se mnogo puta pokazalo baš na primeru našeg nacionalnog tima da to uopšte ne mora da znači u praksi. Saznajte koji su dodatni razlozi za oprez

  • 20

Verujemo da nema mnogo nezadovoljnih ishodom žreba kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji kada je u pitanju reprezentacija Srbije. Naš nacionalni tim odavno nije imao toliko sreće na žrebu kvalifikacija za neko takmičenje.

>>> SREĆA UZ SRBIJU: Srpska reprezentacija nije imala nikada lakšu grupu u kvalifikacijama!

>>> GOREĆE OSTRVO: Englezi i Škoti u istoj grupi, težak posao za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru!

Čini se da je opšti utisak da je srpska selekcija odlično prošla kada su u pitanju protivnici sa kojima će se boriti za odlazak na Mundijal, barem tako deluje na papiru. Ipak mora se reći da kada se neke druge stvari pogledaju grupa D u kojoj se nalaze "Orlovi" može biti izuzetno teška, neizvesna i sa mnogo mina.

Mnogo mogućih spoticanja se nalazi u ovoj grupi, iako po imenima i njihovom kvalitetu može se reći da su Orlovi apsolutni favoriti u duelu sa ostalim timovima. Međutim, vrlo dobro se zna da to apsolutno ne znači ništa, naročito kada je u pitanju naš tim, što smo imali prilike da se uverimo u kvalifikacijama za EURO 2016. godine.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

>>> Manekenka u bojama ruske zastave vodila žreb kvalifikacija za SP (FOTO)

VELS - Iz prvog šešira smo objektivno rečeno dobili najslabiji mogući tim i tu smo imali sreće, međutim, daleko od toga da su Velšani isti onaj tim koji smo u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu tukli 6:1 u Novom Sadu, a onda i u Kardifu.

To jesu ti uglavnom isti igrači, kao i selektor Kris Kolman, ali niko se nije zapitao kako je to ova selekcija završila u prvom šeširu na žrebanju, pre Italije. Razlog za to jesu fantastični rezultati koje su ostvarili u poslednjih godinu i po dana, pa su tako trenutno prvoplasirana reprezentacija u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ispred Belgije i Bosne i Hercegovine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dobro je poznato da ih predvode Geret Bejl iz Reala, i Aron Remzi iz Arsenala, a tu je pored njih još i Džo Alen iz Liverpula, uz ostale koji uglavnom igraju u Premijer ligi i Čempionšipu.

Kada su u pitanju naši međusobni dueli sa njima, od samostalnosti naše zemlje smo se dva puta sastajali i oba puta smo ubedljivo trijumfovali, pomenuta pobeda u Novom Sadu, kao i u Velsu od 3:0. Uz to dobili smo poslednjih pet duela pod drugim imenima, a nijednom nismo poraženi, tako da može se reći da na leže.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

AUSTRIJA - I kada je u pitanju bio drugi šešir na izvlačenju možemo reći da smo imali relativno sreće s obzirom da na papiru barem su mogli da nam padnu jači protivnici. Ipak, slično kao i sa Velsom i austrijska reprezentacija je u usponu.

Oni su takođe pred plasmanom na EURO u Francusku, pošto su prvi u kvalifikacionoj grupi ispred Švedske, Rusije i Crne Gore. Interesantno je da ih predvode naše gore listovi, Marko Arnautović i, možda najtalentovaniji mladi štoper Evrope, Aleksandar Dragović kojih se naš Savez olako odrekao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uz njih su tu i iskusni Mark Janko, Kristijan Fuks, Sebastijan Predl, Zlatko Junuzović (momak rođen u okolini Loznice), Martin Harnik, sve igrači sa iskustvom igranja uglavnom u Bundesligi.

Što se tiče međusobnog skora protiv njih smo jedina dva susreta dobili. Oba ta duela su bila u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi, u Beču je bilo 3:1, a u Beogradu 1:0 za tim koji je tada predvodio Radomir Antić.

REPUBLIKA IRSKA - Ovo je jedan od težih rivala koje smo mogli da dobijemo iz četvrtog šešira i to što su se u njemu našli nikako ne pokazuje da je taj tim slab, već pre svega loši rezultati u poslednje vreme, ali recimo oni za razliku od Srbije još imaju šansi da se nađu na šampionatu Evrope 2016. godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kao i kod Velsa, i njihovu selekciju čine igrači koji uglavnom imaju iskustvo igranja u dva najviša ranga u Engleskoj. Glavne poluge u tom timu će biti verovatno Šejn Long iz Sautemptona, Mekgidi i Daron Gibson iz Evertona, dok se očekuje da u kvalifikacijama za plasman u Rusiju neće biti vremešnih Robija Kina, Džona O'Šeja i Šeja Givena.

Sa njima smo pre nešto više od godinu dana odigrali prijateljski meč, a naš tim je slavio u Dablinu 2:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

MOLDAVIJA - Ovo je velika nepoznanica za domaće ljubitelje fudbala, jer nikada nijedan naš nacionalni tim nije igrao protiv njih, ali ako znamo kako naša reprezentacija igra protiv takvih timova, naročito onih iz bivšeg SSSR-a, onda itekako bi trebalo da budemo oprezni.

U njihovom sastavu su uglavnom igrači iz domaćeg prvenstva sa nekolicinom koja igra u ruskoj Premijer ligi ili Rumuniji. Posebno je zanimljiv talentovani igrač Steaue Katalin Karp koji ima samo 21 godinu, a uz njega su tu Aleksandru Gacan iz Rostova, Aleksandru Jepureanu iz Istanbula, Igor Armaš iz Kubana...

GRUZIJA  - Verovatno najjača moguća selekcija koja je mogla da dopadne Srbiji iz najslabijeg šešira. Sigurno da po imenima nikako ne zaslužuju da se nađu u njemu, jer na papiru imaju jači sastav i od mnogih timova koji su se našli u četvrtom šeširu.

Sa njima je slična priča kao i sa Moladvijom, da su velika nepoznanica, jer naša reprezentacija nikada nije igrala protiv njih, ali zato jesu klubovi. Mora se reći da to nije ista ona ekipa koju su pre 7-8 godina predvodili Kaha Kaladze, Šota Arveladze, Levan Kobijašvili i koja je zagorčaval život na domaćem terenu Portugalcima i Hrvatima, ali znamo kako smo prolazili sa selekcijama sa istoka koje su bile deo Sovjetskog saveza. Na to nas upozoravaju Kazahstan, Jermenija, Azerbejdžan.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BAJO

    25. jul 2015 | 22:13

    Kakav težak put bre , ovo ako ne pociste treba da nam ugase reprezentaciju

  • Bane

    25. jul 2015 | 22:43

    Nama su svi igraci dobri ali nece da igraju zbog toleta i njegove bagre kada je antic otisao vise nisu hteli da igraju i u pravu su oni da prave dobre rezultate a tole i njegova bagra da pune dzepove nadam se da ce izbori sve promeniti i da ce otici lopovi e onda ce srbija ponovo zaigrati kako je igrala dok je bio antic i opet cemo biti na vrhu

  • Smesno@

    26. jul 2015 | 06:58

    Ma nama niko nije lak protivnik i u ovoj grupi zavrsicemo cetvrti, A selekciju odavno ne treba pratiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA