Turska na Eurobasketu bez NBA košarkaša koga srpski navijači ne vole ni na slici da vide!

Omer Ašik, koji je ostao u lošem sećanju Srbima zbog svog nesportskog ponašanja u polufinalu Svetskog prvenstva 2010. godine, morao je da napusti pripreme nacionalnog tima

  • 0

Još jedan protivnik reprezentacije Srbije u grupi na Eurobasketu će biti oslabljen za jednog od najvažnijih igrača. Turska neće moći da računa na Omera Ašika, iskusnog NBA centra koji je napustio pripreme nacionalnog tima.

Član Nju Orleans Pelikansa se podvrgao detaljnim pregledima leđa, a rezultati koji su stigli su bili razočaravajući za selektora Ergina Atamana i sve turske navijače. Njegova leđa su u jako lošem stanju i neće moći da igra na šampionatu "starog kontinenta".

Ovo je drugi veliki udarac za turski tim pošto je još pre nekoliko meseci iz tima izbačen igrač Sakramenta Enes Kanter zbog svojih političkih stavova.

Srpski ljubitelji košarke se veoma dobro sećaju ovog igrača sa Svetskog prvenstva 2010. godine kada je u polufinalu protiv našeg tima odglumio povredu oka kako bi bolji izvođač slobodnih bacanja umesto njega šutirao penale.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Takođe, on se riključio sada već podužoj listi igrača koji neće igrati na Eurobasketu koji je kvalifikacioni za Olimpijske igre, jer su pre nejga učešće otkazali Mark Gasol, Riki Rubio, Huan Karlos Navaro, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Donatas Motejunas...

Srbija i Turska se nalaze u grupi B koja je smeštena u Berlinu, a sa njima su još Španija, Nemačka, Italija i Island.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA