Slika poznata, to je pobeda: Srpski vaterpolisti razbili Crnogorce uz hit Seke Aleksić!

Samo u prvoj četvrtini je viđena borba dva tima, dok su u preostale tri "delfini" bili ti koji su diktirali ritam

  • 50

Bolje nije moglo da počne! Srpski vaterpolisti su fenomenalno započeli učešće na Svetskom prvenstvu u Kazanju razbijanjem Crne Gore 11:8 u velikom derbiju 1. kola grupe D.

Očekivala se velika borba dva tima, jer je ipak bio u pitanju to duel evropskih prvaka i svetskih vicešampiona, ali je to bilo višeno samo u prvoj četvrtini. U preostale tri je viđena odlična igra "delfina" tačno u ritmu velikog hita Seke Aleksić "Aspirin" koji se čuo sa zvučnika na bazenu kad god bi Filipović i drugovi savladali Šćepanovića.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Sve je funkcionisalo u našem timu baš onako kako treba, dobra realizacija igrača više, kombinacije u napadu su bile dobre, dobar je bio i šut iz daljine, tako da se nema šta zameriti Savićevim pulenima. Najefikasniji je bio Filipović sa 3 pogotka, dok su po dva postigli Mandić i Aleksić.

Prvi smo stigli do prednosti preko našeg najboljeg strelca Filipa Filipovića koji je sredinom prvog perioda uspeo da nađe prolaz do Šćepanovićeve mreže, ali je na drugoj strani odgovorio Draško Brguljan, da bismo na kraći odmor otišli sa prednošću 2:1 golom Ćuka 12 sekundi pre kraja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Potpuno je našem timu pripala druga četvrtina u kojoj su se srpski vaterpolisti u potpunost razigrali i rešetali sa svih strana, postigli smo četiri gola iz različitih pozicija, a u strelce su se upisivali različiti igrači. Proradio nam je šut iz daljine, odlično je uplivavao Mandić, a iz kontre nam je Aleksić doneo velika 4 gola prednosti.

Vratili su se Crnogorci u meč preko braće Brguljan koji su se raspucali i doveli svoj tim na samo gol zaostatka. U tim trenucima ni sreća nije bila na našoj strani, jer su Filipović i Nikić pogađali okvir gola, ali se do kraja treće četvrtine i to promenilo i ponovo smo stekli tri gola prednosti 9:6.

Vaterpolo: Milan Aleksić

U poslednjem periodu je sve bila stvar odrađivanja posla, naročito posle pogotka 18-godišnjeg Jakšića, debitanta u našem timu koji nam je ponovo doneo 4 gola prednosti i osigurao trijumf pet minuta pre kraja koji je samo ublažio Darko Brguljan.

Ovaj meč je bio veoma značajan i iz još jednog razloga, jer će njegov pobednik, a u ovom slučaju Srbija, verovatno zauzeti prvo mesto u grupi i obezbediti direktan plasman u četvrtfinalu. U drugom susretu naše grupe se sastaju Australija i Japan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SRBIJA - CRNA GORA 11:8

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović 1.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 2, Pasković 1, Radović, Murišić 1, Da. Brguljan 2, Janović 2, Čučković, Ivović, Klikovac, Ukropina, Jokić, Šćepanović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    27. jul 2015 | 20:18

    Свака част њима, али се зна ко је "измислио" овај спорт.

  • Ccc

    27. jul 2015 | 20:53

    Opet....jooojjj...da vidimo ko je kriv sudija...delegati...bravooo ponos ste srbije

  • soko

    27. jul 2015 | 20:53

    Bravo majstoti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA