Da je Vujke živ, bio bi ponosan na meč Voše i Sampdorije (FOTO)

Lale i Đenovljani večeras od 21.00 čas igraju prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 1

Izgleda da je sudbina htela da samo godinu dana posle smrti Vujadina Boškova upari dva kluba koja se vezuju za njegovo ime - Vojvodinu i Sampdoriju.

Da je živ, ubeđeni smo da bi bio ponosan što će Lale odmeriti snage sa Đenovljanima, u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Jer, u Novom Sadu je 14 godina igrao fudbal i još sedam bio kao direktor. Naravno, i te 1966. kada je Vojvodina osvojila prvu šampionsku titulu.

>>> ZENGA: Dok sam vodio Zvezdu bio sam jako ljut zbog Vojvodine!

Autor: Marija Marković/behance.net Autor: Marija Marković/behance.net

Za Sampdoriju je odigrao samo jednu sezonu, a došao je upravo iz Vojvodine 1961. godine. Međutim, kao trener ostaće zauvek upisan zlatnim slovima. Vodio je ekupu u dva narata, od 1986 - 1992. godine, kao i u sezoni 199797/98, a bio je i skaut 2006. godine. Popularni Vujke je za šest sezona osvojio pet trofeja i vodio ekipu u tri finala evropskih kupova.

- Pored ovog izazova za plasman u narednu rundu, tu je i dvostruka veza dva tima zbog Vujadina Boškova. On je ''priča'' i u Đenovi i u Novom Sadu. Učinio je divne stvari za Sampdoriju i smatram da je ovo sudbina - rekao je trener Đenovljana Valter Zenga.

U razgovoru sa novinarom Telegrafa, defanzivac Lala Radovan Pankov istakao je da neće postojati dodatna trema kod njegovih saigrača ''Vujadina Boškova''.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Može samo da bude dodatni motiv. Svi moji saigrači, ali i ja, imamo veliko poštovanje prema Vujadinu Boškovu i svemu što je učinio za klub - rekao je Pankov.

Utakmica između Sampdorije i Vojvodine na programu je od 21.00 sat na stadionu Olimpiko. Italijanski mediji smatraju da neće biti više od 5.000 ljudi, jer se meč igra u Torinu, a ne u Đenovi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Očekuje se oko 50-ak navijača Vojvodine, koji će biti smešteni na južnoj tribini, dok će u prodaji biti samo istočna i zapadna tribina. Zanimljivo, blagajne neće raditi na dan utakmice.

Kvota na pobedu domaćina iznosi 1.25, za remi 5.00, a za pobedu Voše kladionice daju kvotu 10.

(Izveštač Telegrafa iz Torina, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drakče

    30. jul 2015 | 19:29

    Sramota zašto RTS ne prenosi utakmici kao da je Vojvodina u drugoj državi pa prenosi samo RTV

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA