Zvezdi nije bio dovoljno dobar, a sada vodi Vošu ka Ligi Evrope! (VIDEO)

Ovo je još jedna priča o maćehinskom odnosu Crvene zvezde prema svojoj deci...

  • 16
Ognjen Ožegović Foto: Crvenazvezdafk.com

Koliko samo u Crvenoj zvezdi ne postoji strpljenje za mlade igrače dok se bezglavo jurca za trofejima primer je još jedna "žrtva" loše politike kluba - junak Vojvodine iz Torina Ognjen Ožegović.

Priča dobro poznata: Prošao je kompletnu omladinsku školu crveno-belih, ali kao i mnogi njegovi prethodnici i oni koji su došli posle njega, nikada nije dobio pravu šansu da demonstrira golgeterski potencijal koji, to je posle Torina očigledno - poseduje. Zna to najbolje golman Sampdorije Emiliano Vivijano.

>>> SANJAĆE GA ODBRANA SAMPDORIJE: Majstorija Ožegovića za četvrti gol Vojvodine! (VIDEO)

Mahom svi komentari navijača Zvezde posle dva gola Ožegovića protiv Đenovljana bili su u stilu "A nama nije valjao..." Tu rečenicu kao papagaji ponavljaju poslednjih godina za makar jednog bivšeg igrača u kome klub nije video priliku da zaradi ili podigne kvalitet igre.

Ožegovića je u prvi tim Zvezde prvi ubacio Robert Prosinečki. Te sezone pozajmljen je Banatu. Za Zvezdu je debitovao tek kod Sa Pinta, ali je po isteku te sezone ponovo morao na pozajmicu jer su čelnici kluba imali bolje opcije, pa je prešao u Voždovac. Ispostaviće se da je to bilo i njegovo "zbogom" Marakani u kojoj se fudbalski opismenio.

>>> LOB IZ PRVE U MALU MREŽU: Golčina fudbalera Vojvodine za velikih 3:0 protiv Sampdorije! (VIDEO)

Po raskidu u govora sa matičnim klubom karijera ga je vodila u Rad, Jagodinu, pa u Borac, gde se golgeterski potvrdio, da bi kao nagrada za rad i trud stigao poziv iz Novog Sada. Logično je da sa "Karađorđa" ode u Evropu što će mu sada, posle dva prelepa gola protiv Sampdorije i verujemo još koje će dati u nastavku sezone, biti lako, a i profitabilno za Vošu.

Prema transfermarktu vrednost Ožegovića je 400.000 evra, ali u tu cenu nisu "uključeni" golovi protiv Sampdorije, koji su mu sigurno podigli vrednost, na radost Vojvodine i nažalost Zvezde, koja ni ovog puta neće dobiti ništa.

Kada već pričamo o Ožegoviću, vredi pomenuti još jednog igrača o koga se Zvezda ogrešila: Uroša Đurđevića, napadača Vitesea, koji je doživeo sličan tretman od matičnog kluba. Dobro je poznata sada već čuvena priča kako je oteran iz kluba jer je bez znanja trenera mlađih kategorija igrao mali fudbal. I to je bio razlog da ga otpuste?!

Ovaj je onda prešao u Rad, odatle u Vitese i sada ga smatraju jednim od najboljih napadača u Evropi u svom uzrastu.

Vojvodina je, dakle, u Ožegoviću dobila napadača za velika dela. A, Zvezda? Zvezda ima na raspolaganju Parkera i Orlandića...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Илија Чворовић

    31. jul 2015 | 19:00

    Грофу Манџери састављају тим!

  • Nikolaa

    31. jul 2015 | 17:06

    Bez obzira na ove golove pre bih voleo da vidim u Zvezdi Djurdjevica i Ozegovica nego Parkera i Orlandica..

  • grobar do koske

    31. jul 2015 | 19:36

    Ugradjivacima nije bio dobar.. .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA